Živimo u vremenu kada se svaka "mana" gleda pod lupom. Zamera se svaka pora, bora, celulit, strija... da ne govorimo o određenim "defektima". 

Tako i istraživanja pokazuju da, primera radi, veliki broj žena nakon određenih intervencija poput raka i slično, tačnije nakon amputacije delova tela, ima problem da uopšte i nađe partnera koji će imati razumevanja i posmatrati je kao "pun paket", a ne samo kroz izgled tela. 

No, izuzetaka uvek ima. Ljudi koji svojim pričama vraćaju nadu u ljudskost i koji opravdavaju reč "ljubav" u pravom smislu. Ovog puta govorićemo o slavnom glumcu Rupertu Frendu čija bi ljubavna priča sa atletičarkom Ejmi Malins lako mogla poslužiti kao inspiracija za film. 

Rupert Frend je u srećnoj ljubavi sa Ejmi.
Allan Bregg / Splash / Profimedia 

Na prvi pogled svi bi rekli da je lako bilo zaljubiti se u zanosnu Ejmi. Međutim, njen hendikep je ono što je čini posebnom. Ona je rođena bez lisne kosti u podkolenici, zbog čega su joj amputirane obe noge samo godinu dana nakon rođenja. Doktor je tada njenim roditeljima rekao da njihova ćerka nikada neće hodati ni živeti samostalno. No, on nije računao na snažni duh neustrašive Ejmi koja je dokazala da su čuda ipak moguća. 

Ne samo što je prohodala, već je sport postao i njena profesija. U mladosti se bavila trčanjem zbog čega je dobila i punu stipendiju za Univerzitet "Georgetown", a 1996. godine nastupila je na Paraolimpijskim igrama u Atlanti.

"Zbog tebe ispadam lažov", rekao joj je u šali isti doktor kada ga je srela pre nekoliko godina. Profesionalnu sportsku karijeru okončala je 1998. godine i započela novu, manekensku. Njena ličnost i lepota oduševili su dizajnera Aleksandra Mekvina.

Modni genije bio je poznat po nekonvencionalnim modelima, ali je ipak mnogima bio šok kada se na reviji za "Givenchy" pojavila Ejmi sa drvenim izrezbarenim protezama izrađenim posebno za tu priliku.

Svet modelinga otvorio joj je i vrata filma. Svoj prvi film "Cremaster 3", snimila je 2002. godine i u njemu glumila šest različitih likova, a onda je u njen život došao Rupert. 

Sreli su se zahvaljujući poslu kada su u maju 2013. dogovorili sastanak vezan za njegov budući filmski projekt. Našli se u 18h u Njujorku, a varnice su odmah sevnule. Toliko su uživali u razgovoru da su ostali do ranih jutarnjih sati, a konobari su morali da iz "izbace" iz lokala zbog zatvaranja.

"U jednom trenutku prišao nam je konobar i rekao: 'Oprostite, ali moraću da vas zamolim da odete'. Pogledali smo ga i upitali: 'Zašto?' Odgovorio nam je: 'Zato što je već 04:30 ujutro i zatvorili smo pre sat vremena'. Mi nismo imali pojma da je toliko sati. Celo veče nismo bili svesni ničega oko nas. Bio je to divan, uzbudljiv razgovor između dva intenzivno znatiželjna uma o mnogo različitih tema", ispričala je Ejmi.

"Čak se ni ne sećam da sam u nekom trenutku pomislila da je sladak. Međutim, sledećeg dana poslao mi je nekoliko poruka i insistirao na tome da se što pre opet nađemo. Dogovorili smo večeru koja je počela u 18 sati i ovaj put trajala sve do 05:30. Hodali smo po kvartu tražeći mesta koja su još otvorena. Nismo želeli da se odvojimo jedno od drugog. I tako nam je svaki dan od 1. maja 2013. godine", dodala je zanosna glumica.

Njih dvoje venčali su se godinu dana nakon upoznavanja, a Rupert je Ejmi zaprosio u maju, mesecu u kojem su se prvi put i sreli.

Rupert Frend i Ejmi se vole kao prvog dana.
Shutterstock 

Ona nije želela verenički prsten, ali njenom ocu Brendanu nije se svidela ta ideja. Ako nema prstena, nema ni veridbe, rekao je zaljubljenom paru. Iako se ona protivila tome, pametni Rupert poslušao je tasta i kupio prsten svojoj dragoj.

"Mislim da ćemo biti skandalozni i imati malo venčanje jer dobijem osip od samog razmišljanja o planiranju svadbe. Ionako se stalno sređujemo za crveni tepih tako da ne želim nikakvu posebnu haljinu, tortu i veliku zabavu. Na moju sreću, ni Rupert to ne želi", rekla je Ejmi nakon veridbe.

Održali su svoju reč i napravili zaista skromno venčanje. Osim mladenaca, na ceremoniji su bili prisutni samo kumovi, a jedan od njih bio je i Rupertov najbolji prijatelj.

Iako su paru često predviđali razvod, govereći da on može da bira "normalne" lepotice, oni i dalje uživaju u ljubavi kao prvog dana i time potvrđuju da je ljubav sve samo ne izgled, već mnogo, mnogo više od toga. 

Bonus video:

PRIMER BESKRAJNE HRABROSTI I BORBENOSTI: Kao mladić ostao je bez nogu, hoda na rukama i NIJEDAN posao ne odbija (KURIR TELEVIZIJA) Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!