Netfliksova odluka da u šestoj sezoni serije "Kruna" prikaže duh princeze Dajane koji se suočava s Čarlsom i pokojnom kraljicom Elizabetom II izazvala je bes kod princa Vilijama. U nadolazećoj seriji koja počinje sa emitovanjem sledećeg meseca, lik Ledi Di, tumačen od strane Elizabet Debicki, doživeće emocionalno pomirenje s Čarlsom, čiji lik igra Dominik Vest.

Blizak prijatelj princa Vilijama rekao je "'neverovatno bolno za princa da njegovu majku uvek iznova iskorišćavaju na ovako neukusan način".

Izvor je dodao da Vilijam neće gledati seriju, i da je zaprepšćen idejom o "fantomskoj Dajani" u šestoj i poslednjoj sezoni "Krune". Prema rečima izvora, princ je ljut na brata Harija zbog saradnje sa Netfliksom, koji "nemilosrdno iskorišćava njihovu porodicu".

Elizabet Debicki kao Lejdi Dajana
Cobra/Splash / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Stručnjak za brendove i kulturu Nik Ed dodao je da bi braća mogla da budu zgrožena prikazom svoje pokojne majke, a to bi moglo da bude okidač za njihova oglašavanja.

"To će ionako biti kontroverzna serija sa onim što već prikazuje - dokumentarac Panorama, njenu smrt i sahranu, i po mom mišljenju uopšte nije trebalo da Dajana bude u poslednjoj sezoni.

To što je kreator serije Piter Morgan pisao o pojavljivanju Dajane kao duha je krajnje neukusno. Žalosno je da je neko svojim umećem nedvosmislenu tragediju sveo na nešto za šta savršeno zna da će biti kontroverzno.

Elizabet Debicki i Dominik Vest u seriji Kruna
NETFLIX / Planet / Profimedia 

Ideja da je pisao o sablasnoj figuri majke Vilijama i Harija je očigledno neukusna i ceo koncept, što god duh rekao ili napravio, deluje krajnje bizarno", poručio je Ričard Ficviljams i dodao: "Možda ćemo čuti šta misle o tome, ali problem je što njihovo oglašavanje može samo povećati pompu oko "Krune" i onda dolazimo do problematične situacije.

Kada bi princ Vilijam i princ Hari komentarisali ovo, to bi dospelo na naslovnice i čak bi više ljudi gledalo seriju nego što su nameravali. Da li će gledati tako nešto, ne znam. Kralj neće dati apsolutno bilo kakav komentar. Mislim da je kraljevska porodica davno odlučila šta misli o "Kruni", da serija nema nimalo ukusa".

princeza dajana
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Nik Ed je poručio: "Producenti su rekli da duh Dajane prikazuje "vizualizacije najskrovenijih misli", ali naravno da bi to moglo da izazove problem.

princ Čarls i princeza Dajana
Photonews Scotland / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Siguran sam da će Vilijam i Hari to teško prihvatiti jer oni ne znaju šta je Dajana osećala tokom tog perioda tako da ova frakcijska drama postaje drama fantazije i nagađanja koja bi mogla da šokira prinčeve jer menja sećanja o njihovoj voljenoj majci".

Ficvilijams je kritikovao producente jer misli da duh Dajane koriste za reklamu serije. Iz Netfliksa su rekli da takav prikaz otkriva skrivena osećanja i da nema ničeg nadrealnog, piše Daily mail.

princ hari i princ vilijam sa princezom Dajanom
UPPA/Photoshot / Avalon / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!