Glumac Angus Klaud, najpoznatiji po ulozi dilera droge Fezca 'Feza' O'Neilla u seriji 'Euphoria', pronađen je mrtav 31. jula, a sada je poznat i uzrok smrti.

"Slučajno se predozirao smrtonosnom kombinacijom fentanila, kokaina i metamfetamina. Patio je od akutne intoksikacije kombinacijom lekova, koja je takođe uključivala benzodiazepin", potvrdio je mrtvozornik nakon obdukcije, prenosi CNN.

Glumac je samo nedelju dana pre toga bio u Irskoj na očevom sahrani i otvoreno je govorio o borbi sa mentalnim zdravljem.

"Teškog srca smo se danas morali oprostiti od neverovatnog čoveka. Kao umetnik, prijatelj, brat i sin, Angus je bio poseban na mnogo načina. Jedina uteha koju imamo je to što znamo da je Angus sada ponovo sa svojim tatom, koji mu je bio najbolji prijatelj",objavila je tada njegova porodica, prenosi TMZ.

Ranije se borio sa mentalnim problemima i oni su se u tom trenutku pogoršali.

"Angus je otvoreno govorio o borbi sa mentalnim zdravljem i nadamo se da njegova smrt može biti podsetnik drugima da nisu sami i da se ne bi trebali boriti sami u tišini",poručila je njegova porodica.

'Euphoria', predvođena Zendayom, jedna je od najgledanijih serija HBO-a svih vremena i osvojila je brojne Emmy nagrade. Ali i izazvala je kontroverze, kao i pohvale, zbog mračnog prikaza problema s kojima se suočavaju savremeni američki tinejdžeri, uključujući zavisnost o drogama i seksualno nasilje.

shutterstock_2008066280.jpg
Shutterstock 

Takođe, to je bio Cloudov prvi glumački posao. Otkrio ga je direktor kastinga dok je sa prijateljima šetao ulicama Brooklyna u Njujorku. Ceo mu se svet nakon toga okrenuo i konstantno je ponavljao da ne može verovati kakvu priliku je dobio.

Kolege ga se sećaju kao brižnog, talentiranog, dobronamernog i izrazito duhovitog. "Kad god je bio u prostoriji, unosio je predivnu pozitivnu energiju", izjavila je snažno potresena zvezda Euphorie, Sidney Sweeney, koja igra lik srednjoškolke Cassie Howard, nakon njegove smrti.

Otkriven uzrok smrti glumca iz Euforije
Eugene Powers / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!