Bogdan Bogdanović predvodeći srpski tim uspeo je zajedno sa ekipom da uđe u trku za osvajanje zlatne medalje Svetskog prvenstva, ali i mimo toga slavni košarkaš veoma je zanimljiv domaćoj, ali i svetskoj javnosti - naročito njegov privatan život.

Osim toga šti krupnim koracima ide ka istorijskim rezultatima i obara mnoge rekorde, porodica mu je na prvom mestu.

Na terenu svi mogu da vide koliko je posvećen košarci, bilo da se radi o poslednjem meču, NBA utakmici, bilo kada je uz ekipu van parketa, kada svojim ponašanjem oduševlja mnoge.

Bogdan Bogdanović ritual pre utakmice
Nikola Krstic / Alamy / Alamy / Profimedia 

Ipak, kao i mnogi svetski uspešni sportisti ima svoj mali ritual. Gotovo da nema sportiste koji nije sujeveran. Uvek se pred izlazak na teren uradi nešto u šta se veruje da može da doprinese boljoj igri i pobedi. To su neka mala pravila i ubeđenja koja sportisti nerado krše. Kada je to počelo se ne zna, ali je prisutno u svakom sportu. interesantno je da većina sportista koji priznaju da su sujeverni u stvari ne veruju da njihovi rituali daju rezultate, pa ostaje nejasno zbog čega ih koriste.

Ali, šta Bogdan obavezno radi veče pred svaki veliki izazov?

Kako je otkrio kamerama tadašnje klupske televizije Sakramento Kings, Bogdanović pored kreveta na noćnom stočiću uz telefon uvek ima nešto što se ne očekuje da nose mnogi sportisti, a to je Rubikova kocka koju "reši" je dva, tri puta pre nego što utone u san.

Šta Bogdan radi pred svaki meč?
Antonio Ahel/ATAIMAGES 

 Bonus video

Bogdan Bogdanović MONDO