Da, mnogi ga vole ako je suditi po mnogobrojnim komentarima koje sam mogla da vidim na Jujtubu, društvenim mrežama i gde god da sam uspela.

„Foks je, po mom mišljenju, jako neobična pojava, veoma je pametan i obrazovan, a opet je zabavan i ležeran lik“, glasio je jedan od komentara koji mi je privukao pažnju.

Njegov broj lajkova mi je jasno stavio do znanja da je Branko Kljaić, poznatiji kao Fox, zaista uspeo da pridobije veći deo publike.

On je rođen u Sremskoj Mitrovici, 3. avgusta 1986. godine. Nakon što je završio gimnaziju u svom rodnom mestu, Fox je upisao Filozofski faklutet u Novom Sadu. Iako se bavio košarkom do kraja svog školovanja, Fox je odlučio da 2004. godine uplovi u svet muzike.

„Bilo mi je teško da posle deset godina napustim Novi Sad i započnem život u Beogradu od nule. Ipak, iako je Novi Sad predivan grad toplog srca, odlično mesto za odrastati, shvatio sam da sam možda gubio vreme tamo u poslovnom smislu“, rekao je Fox nedavno u emisiji „Netkulturno“.

Brankova prva pesma nosi naziv „Urbana sila“ a snimio ju je sa Šeom, nakon čega se oprobao u trepu. Kada se 2013. godine proslavio pesmom „Ceo dan“, Fox je postao član grupe „Novosadska sekta“.

„U nekom trenutku sam živeo trep da bih ga kasnije snimao. Dolazim iz siromašne sredine sa majkom i sestrom, bez oca sam ostao 2000. godine, vladala je nemaština. Raznorazno pronalaženje puteva ka bolje sutra je jednostavno trep. Poenta trepa je borba za bolje sutra. Izlaženje iz geta. Bila mi je zanimljiva ta filozofija“, način je na koji je Fox u emisiji „Netkulturno“ opisao svoj početak u trep muzici.

Branko danas sarađuje sa velikim brojem poznatih repera, među kojima su: Rimski, Korona, Vuk Mob, Cobi. Reper je 2018. postao poznat širom naše zemlje, pošto je objavio nekoliko pesama sa beogradskim reperom Surreal-om. Pesma sa kojom su Fox i Surreal započeli zajedničku muzičku karijeru zove se "Ide gas".