Dve albanske modne dizajnerke sa Kosova, privukle su pažnju svetski poznate Rijane, a po svemu sudeći, to je moglo i mnogo da ih košta. Naime, pevačica sa Barbadosa je gotovo podigla tužbu, zbog korišćenja njenog imena.

Dizajnerke tvrde da im Rijana nije bila ni na kraj pameti.

Sve je počelo kada su Florijana Binaku (27), Albanka sa Kosova koja živi u Švajcarskoj i Rita Hodža (26) iz Prištine, otvorile onlajn biznis sa garderobom.

Nazvale su ga "Atelje Rijana". To ime je počelo da se gugla često, a potražnja je postala prevelika za mreže, te je bilo neophodno da otvore pravu prodavnicu.

Odlučile su da otvore studio u Cirihu. Kada su otpočele procedure za registraciju novog biznisa - prijava je rezultirala odgovorom sa pritužbom.

Naime, izabrano ime brzo je došlo pod radar tima pop zvezde Rijane. Njen pravni tim zatražio je zabranu korišćenja imena "Atelje Rijana". A prema njihovim rečima, bilo je mnogo sličnosti sa imenom poznate pevače.

Promena imena je bila neizbežna, inače bi se dizajnerke suočile sa ozbiljnom tužbom od strane Rijaninog tima.

A Rita je istakla za "Albanian post", da ime nije imalo nikakve veze sa pevačicom sa Barbadosa.

- Stvorile smo ime kao spoj naših imena, Rita i Flori(jana), kako bismo kreirali sopstveni brend pod nazivom "Rijana Atelier". Nakon što smo videli rast našeg brenda, odlučili smo da registrujemo poslovanje u Cirihu i otvorimo naš prvi studio.

Budući da se Rijana žalila, "Atelje Rijana" je moralo da se promeni u "Anari Atelier".

OLIVIER BORDE / Bestimage / Profimedia, BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia Modni stil slavne pevačice

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!