Ana de Armas rođena je 30. aprila 1988. godine u Havani. Odrasla na Kubi, da bi se sa osamnaest godina preselila u Španiju u potrazi za filmskom karijerom. Kada je stigla u Los Anđeles, nije znala ni reć engleskom jezika, ali ga je uspešno savladala za samo četiri meseca.

- Došla sam na audiciju, čitala tekst, ali nisam razumela ni reč. Prosto sam morala brzo da savladam engleski - istakla je u jednom od intervjua i dodala kako je svojim agentima rekla da nije došla po diplomu engleskog, već na audicije.

Uspela je da stigne do samog vrha Holivuda i glumi u najprestižnijim filmovima pored vrhunskih glumaca. Bila je kubanska glumica koja se prva pojavila u filmovima holivudske produkcije. Igrala je i u poslednjem filmu o Džejmsu Bondu. Trenutno je jedna od najtraženijih glumica u Holivudu.

Ana de Armas
Instagram 

Ulogu Merilin u filmu "Plavuša" dobila je odmah. Kako je izjavila, reditelj Endrju Dominik je iz prve znao da je "ona prava za tu ulogu". Ipak, morala je na jednu audiciju, i to onu za producente.

- Uvek postoje ljudi koje moram da ubedim. Znala sam da to mogu. Igrati Merilin je bilo revolucionarno. Kubanka koja glumi Merilin Monro. Tako sam to želela -ispričala je nedavno Ana.

Ona se za ovu ulogu pripremala temeljno, detaljno se informišući o životu Monro. Pregledala je stotine fotografija, video snimaka, audio snimaka, sve što je moglo da joj dođe pod ruku o slavnoj filmskoj divi. Svaka scena u filmu je inspirisana postojećom fotografijom.

- Pretresali bismo svaki detalj na fotografiji i raspravljali o tome šta se na njoj dešava. Prvo pitanje je uvek bilo: "Šta je ovde osećala Norma Džin". Želeli smo da ispričamo ljudsku stranu njene priče, izjavila je ova glumica.

Veza sa Benom Aflekom

Pored uspešne glumačke karijere u poslednje vreme njen privatni život postao je glavna tema. Iako ima samo 33 godine, iza sebe već ima jedan propali brak sa španskim glumcem Markom Klotetom. Godinu dana je bila u vezi sa holivudskim glumcem Benom Aflekom koji je od nje stariji 15 godina. Glumica je raskinula sa njim navodno iznenada i to preko telefona, iako se govorilo da su planirali brak, pa čak i decu.

Ana de Armas i Ben Aflek
LESE/bambam / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ana i Ben upoznali su se na setu filma "Deep Water" gde se strast i rodila, a ona je ubrzo upoznala njegovu majku i decu, ali čini se da par koji je izgledao zaljubljeno do ušiju, ipak nije bio toliko zaljubljen.

I dok je Ana nakon raskida izgledala kao da se apsolutno ništa nije ni dogodilo, čak se šuškalo i da ga je prevarila, Ben je tugovao i u potpunosti se zapustio. Paparaci su ga često uslikali neurednog izgleda, a pričalo se da se vratio svojim najvećim porocima, kocki i alkoholu.

Nakon Bena bila je u vezi sa njegovom kopijom

Ona je malo nakon raskida sa Aflekom ušla u vezu sa potpredsednikom Tindera Polom Boukadakizom za kog mnogi kažu da neodoljivo podseća na glumca.

Ana de Armas
CPR/D.Sanchez / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Novopečeni par trenutno je stacioniran u Njujorku, a u nedavnom intervjuu je prvi put progovorila o vezi sa svojim bivšim dečkom Benom. Upravo ju je ova veza i naterala na odluku da se preseli u drugi grad. Pažnju paparaca opisala je kao užasnu, ali na celo iskustvo danas gleda kao na nešto pozitivno jer je zahvaljujući celoj situaciji uradila ono što je dobro za nju i napustila Los Anđeles.

U intervjuu se Ana dotakla i toga kako je Los Anđelesu uticao na njeno mentalno zdravlje i priznala da je to jedan od razloga zašto veza s Benom nije funkcionisala. Još fotografija glumice pogledajte u galeriji u nastavku teksta.

LOSGHOSTS / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, CPR/D.Sanchez / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Ana De Armas nakon što je ostavila Bena uplovila u vezu sa vlasnikom Tindera.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!