Poslednjih dana, košarkaš Nikola Mirotić glavna je tema medija nakon što je šokirao javnost odlukom da ipak ne pojača beogradski Partizan iako je sve već bilo dogovoreno.

Podsetimo, kada je u junu postalo jasno da će okončati ugovor sa Barselonom, svi su mislili da će pojačati Partizan, ali na kraju ništa od toga.

Sada su u prvi plan izbile potencijalne destinacije sjajnog centra. U prvi plan izbio je Panatinaikos, sa novim trenerom Erginom Atamanom koji ne žali novac da napravi vrhunski tim

Druga opcija je Monako Saše Obradovića koji ima novca i Kembu Vokera na mestu plejmejkera, koji je u petak ozvaničen kao zvučno NBA pojačanje.

Treći klub koji bi mogao da dovede crnogorskog košarkaša je Olimpija iz Milana, koja je među prvima spominjana kao zainteresovana.

Međutim, koju god odluku da donese, nema sumnje da će ga u tome prva podržati njegova porodica, a pogotovo supruga Nina sa kojom je u braku već desetak godina. 

Podsetimo, Nikola Mirotić predstavlja se kao Srbin iz Crne Gore, ali, što je interesantno, nastupao je za reprezentaciju Španije.

Poznat je kao jedan od najhumanijih košarkaša, pošto je uvek bio tu da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Uz to, nikada nije želeo da se ističe i hvali tim stvarima, bilo mu je dovoljno što mu je srce puno kad se nađe nekome ko je u teškom periodu. 

Baš zbog toga što nikad nije želeo da javno suviše govori o svojim junačkim delima, dobio je nadimak heroj iz senke. 

Nikola je igrajući košarku u NBA ligi i Evropi zaradio milione i milione i nikad se nije libio da ih potroši zbog ljudi koji su u nekoj neprilici.

Dugačak je spisak onih kojima pomogao sa novcem ili na neki drug način, a u u tom humanom radu uz njega je sve vreme i njegova zanosna supruga Nina.

Kako o svom humanom delovanju, tako Mirotići ne vole da pričaju ni o svom privatnom životu.

Na osnovnu fotografija koje možemo videti kod Nikole može se zaključiti da su oboje veliki vernici, o čemu svedoči i jedna zajednička fotografija iz crkve, piše Glossy.rs.

A o tome koliko Nikola voli Ninu i Aleksandra, kao i druge svoje najmilije, ilustruje i jedna priča. Naime, Nikole je pre nekoliko godina odbio basnoslovnu ponudu Jute Džez iz NBA lige, koja je iznosila vrtoglavaih 45 miliona dolara. Razlog zbog kojeg je odbio taj silni novac je bio samo jedan - njegova porodica.

"Šta je bio razlog? Porodica. Pitao sam sebe: "Zašto nisam sa porodicom?" Porodica mi je bila prvi prioritet. Hteo sam da mi deca odrastaju u Evropi", rekao svojevremeno Mirotić, koji je nedugo nakon te izjave potpisao za špansku Barselonu.

Bonus video:

Nikola Mirotić izjava Crvena zvezda Barcelona MONDO/Mladen Šolak