Slavna glumica i oskarovka Tejtum O' Nil godinama se nije mogla videti u javnosti, a tek sada otkriven je razlog. Kako je slavna lepotica priznala, ona se predozirala u maju 2020. godine zbog čega je doživela veći moždani udar, koji ju je ostavio u šestonedeljnoj komi. "Umalo sam umrla", rekla je za People.

U intervjuu je govorio i njen najstariji sin, Kevin Mekinro (37), kojeg je dobila sa nekadašnjom  teniskom legendom Džonom Mekinroom. "Imala je i srčani zastoj i brojne napade", kaže Kevin. "Bilo je trenutaka kada nismo mislili da će preživeti."

U tim trenucima strahovali su da, čak i ako preživi, neće više moći da priča ili da hoda. Poslednje tri godine, 59-godišnja glumica koja se decenijama bori sa zavisnošću od droga, boravila je u raznim rehabilitacionim ustanovama pokušavajući da povrati snagu, pamćenje i sposobnost čitanja i pisanja.

Njen oporavak je bio izvanredan, a sada je konačno smogla snage da otkrije šta je sve dovelo do toga.

Kako je priznala, u ranim danima pandemije COVID-a, O'Nil je koristila - i zloupotrebljavala - lekove na recept, od kojih su neki bili propisani za njen bol u leđima i vratu, i njen reumatoidni artritis.

Zog kobnog maja 2020. predozirala se kombinacijom lekova protiv bolova, opijata i morfijuma. Prijatelj ju je pronašao u njenom stanu u Senturi Sitiju, nakon čega je hitno prebačena u bolnicu, a nakon toga usledile su teške godine za O'Nil.

"Postala je veoma izolovana", kaže Kevin. "Sa dodatkom morfijuma i težih lekova, postalo je zastrašujuće. Kovid, hronični bol, sve te stvari su dovele do mesta izolacije. Na tom mestu, mislim, nije bilo mnogo nade za nju."

Tejtum O' Nil je umalo umrla.
Shutterstock 

U bolnici, O'Nil je dijagnostikovana i afazija, poremećaj koji je rezultat oštećenja dela mozga koji je odgovoran za govor, a od koje pati i Brus Vilis. 

U početku nije mogla da govori ili komunicira kada je izašla iz kome. "Nije znala gde je", priseća se Kevin. "Nije mogla da kaže: 'Uplašena sam'."

Do tada su se ograničenja COVID-a striktno sprovodila i porodici nije bilo dozvoljeno da poseti glumicu u bolnici. Mogli su da komuniciraju samo telefonom i video pozivima. 

Tokom naredne dve godine, pod medicinskim nadzorom i uz redovnu terapiju, borila se da povrati svoju punu memoriju, što je proces koji je u toku. I dok njen rečnik postaje sve bolji, još uvek postoje izazovi. Kao što Kevin kaže: "Emocionalno, stvari zbog kojih je moja mama poželela da se drogira, te stvari su i dalje veoma prisutne."

Tada je progovorila i glumica. "Pokušavam da se otreznim celog života", kaže O’Nil. "Svakog dana pokušavam."

Otac ljubomoran na ćerku

Otac Tejtum je slavni glumac Rajan O’Nil, koji je, osim što je imao problema sa ženama i drogom, muku mučio i sa ćerkom koju nije mogao da smiri pa joj je, da bi je zainteresovao, ponudio sara­d­nju na filmu "Mesec od papira". Deseto­godiš­nja de­vojčica je za svoj je debi dobila Oskara kao tada najmlađa glumica u istoriji!

To bi za svakog roditelja trebalo da bude najveća sreća, ali ne i za Rajana. Nije mogao da sakrije ljubomoru što je za isti film njegova ćerka nagrađena, a on nije. U napadu ljubomore tu­kao ju je, verbal­no zlostavljao, a čak je je i ocrnio re­kavši da se “toj lenčini posrećilo i da sada misli da je nešto napravila”!

Otac je navukao na kokain

Njegov odnos prema de­ci je bio toliko grozan da joj je, kako je Tejtum navela u au­tobiografiji, otac, i to kad je imala samo 11 godina, prvi ponudio kokain, baš kao i bratu (Gri­fin se još nije rešio zavisnosti, a 1990-ih su i nje­ga i Rajana uhapsili zbog posedovanja dro­ge i lie­kova)!

Tejtum je rođeni otac zlostavljao.
Shutterstock 

A navodno su je i na svakodnevnim žurkama u očevoj kući njegovi prijatelji se­k­s­u­alno iskorišćavali a da on nije ni trepnuo! Šta više - hranio je ego ljubavnim afe­rama kojima vi­­še niko nije znao broj i nije mario za potomke.

Na sahrani je muvao rođeni otac

Jedna od najjezivijih situacija bila je i ona na sahrani Rajanove supruge, glumice Fare Fosit. On je tada, bez blama pozvavši je na piće jer je ni­­je prepoznao! 

Buran brak i razvod sa teniskom legendom

Nažalost, Tejtum nije imala sreće ni u ljubavi. Iako je mislila da je našla ljubav života kada je upoznala tenisku legendu Džona Mekinroa, njihov odnos pretvorio se u pakao. 

Brak je završen spornim razvodom, bitkom za starateljstvo i bezbrojnim naslovima.

Borba sa narkoticima

Sve to dovelo je do toga da se u različitim periodima svog života, borila sa zavisnošću od heroina. Ipak, bila je "čista" kada je dobila decu. "Bila sam zavisnik ceo svoj život". kaže Tejtum, "poprilično stalno, poslednjih 30 do 40 godina."

Njen sin kaže da je glumica konačno "prihvatila ovaj pokušaj oporavka". "Uvek je bila mama puna ljubavi, ali kada je bila izolovana, mislim da joj je bilo teško da pronađe i bilo kakvu ljubav za sebe."

Kevin, pisac koji se i sam borio sa alkoholom i drogom, sada je trezan već tri i po godine."Bio je to put do kratkog života, ali sada se ne osećam tako", kaže on. 

"U svetu oporavka, može doći do trenutka kada se osećate, kao, 'Ne mogu da nastavim da živim na ovaj način.' I mislim da se to konačno dogodilo", kaže on. "Sada vidim ogromnu količinu nade."

"Za mene ovo poslednje poglavlje gde ona želi da živi, želi da se otrezni, želi da uči, mislim da je to čudo. Mislim da je prelepo. Nikada nisam bio ponosniji što sam njen sin. Ona je puna ljubavi i punog srca."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!