Til Lindeman, pevač "Ramštajna", jednog od najpoznatijih metal bendova svih vremena optužen je da je zlostavljao nekoliko devojaka. 

Kako je Guardian pisao pre nekoliko dana, prve optužbe pojavile su se 25. maja kada je 24-godišnja devojka iz Severne Irske rekla da je, uoči odlaska na koncert u Vilnjusu, stupila u kontakt sa ženom za koju se pričalo da fanovima može da pomogne da dobiju pristup ekskluzivnim zabavama, pre i posle koncerta.

Ona je otkrila i identitet žene i u pitanju je Alena Makejeva, odnosno Aljona Makeva kako joj je pravo ime, koja joj je i poslala poruku sa pozivom da se pridruži zabavi u Vilnjusu, međutim tvrdi da je u pauzi tokom koncerta, odvedena u malu svlačionicu ispod bine gde joj se pridružio Lindeman.

Međutim, devojka je odbila da ima odnose sa frontmenom što ga je naljutilo i reagovao je burno. Slična iskustva doživele su i neke druge oboavateljke Ramštajna koje su takođe istupile u javnost. 

Til Linderman optužen je za zlostavljanje.
JENS KALAENE / AFP / Profimedia 

Međutim, ništa nije tako odjeknulo u javnosti kao ispovest Šelbi Lin (24) koja je na Tviteru takođe optužila Lindemana (60) i njegovu grupu da su joj u piće sipali drogu dok se nalazila u "Red O" tokom svirke ovog benda u Litvaniji.

"Red O" je posebno ograničen prostor koji se nalazi ispred same bine i rezervisan je za grupu ženskih osoba koje su posebno izabrane, pogađate, od strane upravo Aljona Makeva, i kako je pisao Euronews, upravo na Instagram nalogu ove žene piše "direktor za kasting". 

Aljona Makeva odnosno Alena Makeva je kasting direktor.
Instagram 

Ona navodno koristi društvene mreže kako bi regrutovala žene upravo za "Red O" koje se nakon koncerta druže sa muzičarima.

Lin je o svom iskustvu u ovom bekstejdžu pisala na Tiviteru i otkrila kako je zapravo došla do toga da bude na žurkama koje organizuje grupa.

"Alena Makiva me je pozvala da joj se pridružim u "Redu O". Poslala sam joj poruku na Instagramu prošle nedelje pitajući je kako da dođem i do afterpartija i da bih to volela da uzmu u obzir. Pitala je koliko imam godina i odakle sam, a kada sam joj dala informacije, poslala mi je link ka WhatsApp grupi", napisala je na Tviteru pokazavši modrice po telu. 

Kako je ispričala, otkrila je da je bila pozvana na žurku i da je tamo upoznala Lindemana koji je želeo da bude intiman sa njom. Frontmen se navodno ponašao agresivno kada je Lin odbila njegovu ponudu. Zbog toga sumnja da joj je neko nešto sipao u piće jer se ne seća jednog dela večeri, a primetila je da su je nakon toga imala i modrice po telu. Ona takođe tvrdi da je 24 sata nakon svirke povraćala.

Šelbi je dodala i da ima mnogo informacija o drugim devojakama, ali da će sačekati njihov pristanak da bi mogla da priča o njihovim iskustvima i dodala da su "Til i Džo bolesni muškarci".

Desetine svedočenja

Da nisu sve samo prazne priče potvrđuje i nemački javni emiter NDE i dnevni list Zidojče cajtung koji su objavili ekskluzivni izveštaj sa više desetina svedočenja čija iskustva se takođe poklapaju sa onim što je Lin ispričala.

Izveštaj otkriva proces regrutovanja mladih i atraktivnih žena - mnoge od njih imaju 22 godine. One su uglavnom pozvane da posle gostovanja grupe u emisiji ili koncerta dolaze na žurke na kojima im se nude droga i alkohol. Istraga otkiva sistem regurtovanja koji je umetniku omogućio da zadovolji svoje seksualne apetite sa devojakama koje su odabrane sa društvenih mreža, prenosi Blic Žena.

Žene su opisivale kako im je prilazio tim Ramštajna a neke od njih su zamoljene da im pošalju i fotografiju uoči događaja. Odabrane žene su rekle da su takođe zamoljene da se oblače na određen način i da će im se omogući pristup u "Red O" tokom koncerta. Jedna od žrtava je rekla da je direktno obaveštena da pristup zabavi imaju samo one devojke koje su zainteresovane da budu intimne sa frontmenom grupe.

"Bože, ovo boli, nadam se da će uskoro da se završi"

Sintija A. (pseudonim) imala je tada 22 godine i seća se koncerta 2020. tokom kojeg ju je Lindeman pozvao da mu se pridruži u bekstejdžu. Seća se da su je odveli u susednu prostoriju kako bi sa njim bila nasamo i da nije mogla da odbije.

"Pomisila sam: O moj Bože, ovo boli, nadam se da će uskoro da se završi. Sve se odigralo nasilno i brzo", rekla je.

Bend odbacuje optužbe

Sa druge strane, iz benda su odbacili sve optužbe na njihov račun, napisavši na Tviteru da se takve stvari nisu dešavale u njihovoj blizini, kao i da im nije poznao da vlasti sprovode neku istragu.

Bend je izdao saopštenje u kojem kaže da optužbe shvataju veoma ozbiljno i da žele da se fanovi osećaju bezbedno na njihovim nastupima iza scene. Bend dalje navodi da "osuđuje svaku vrstu prestupa" i da ohrabruje fanove da ne budu neprijateljski nastrojeni prema ženama koje su iznele ove optužbe.

"Određene objave su ovih dana izazvale pitanja javnosti posebno kod naših fanova. Optužbe su na sve jako pogodile i shvatamo ih izuzetno ozbiljnim. Našim fanovima poručujemo: važno je da se osećate ugodno i bezbedno na našim nastupima - ispred i iza bine. Osuđujemo svaku vrstu prestupa i molimo vas ne upuštajte se u bilo kakve javne predrasude prema onima koji su izneli optužbe. Imate pravo na svoj stav, a i mi imamo pravo da ne osuđujemo", naveli su, piše "Euronews".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!