Na nedavno održanom venčanju jordanskog princa Al Huseinača i njegove izabranice Radžve Kaled Seif okupio se veliki broj važnih zvanica među kojima je i bila i princeza od Velsa, Kejt Midlton.

Ona je za ovu priliku odabrala nestvarno lepu haljinu koju su svi prisutni komentarisali, a na glavi je nosila svoj omiljeni ukras za glavu, dijamantsku i bisernu tijaru kraljice Marije "Lover's knot" (Čvor ljubavnika kraljice Marije).

Iako je nosila tijaru u više navrata ranije, glamurozni trenutak je označio prvi put da je Kejt nosila tijaru van Ujedinjenog Kraljevstva, što je činio mali broj princeza i kraljica pre nje.

Kejt Midlton
WPA-Pool/ MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Kejt je nosila "Čvor ljubavnika kraljice Marije" drugačije nego obično, stvarajući tako svoj lični stil. Iako obično nosi elegantne frizure za svečane prilike princeza je odlučila da svoju kosu nosi raspuštenu na jordanskom svadbenom banketu.

Princeza Kejt je prvi put eksperimentisala sa kombinacijom tijare i raspuštene kose u decembru na prijemu diplomatskog kora u Bakingemskoj palati. Međutim, za taj izlazak nosila je tijaru sa cvetom lotosa (koju je nosila prvi put od 2015), piše Glossy.

Princeza od Velsa nosila je još jednu tijaru: na dan venčanja u aprilu 2011. ponela je Kartier Halo tijaru kraljice Elizabete uparene sa polupodignutom kosom sa opuštenim loknama.

Njenu sledeću tijaru nosila jee godinu i po dana kasnije kada je nosila cvet lotosa na prijemu u palati sa sličnom frizurom. Princeza je potom prešla na punđe, koji će dominirati kao njena omiljena frizura sa tijarom narednih sedam godina.

Prema sudskom draguljaru, tijara "ljubavnika kraljice Marije" — koja ima bisere koji vise sa dijamantskih čvorova — stara je više od jednog veka i prvobitno ju je kraljica Meri naručila od zlatara Gararda 1913. ili 1914.

Princeza Kejt je nedavno nosila tijaru u decembru za državnu posetu Južnoj Africi Velikoj Britaniji - njen prvi put da je nosila tako nakon tri godine.

Kraljica Elizabeti je na poklon dobila tijaru i minđuše kao venčani poklon od svojih roditelja, kralja Džordža VI i kraljice Elizabete, kraljice majke kada se udala za princa Filipa 1947. godine. Pre nje ovu tijaru nosila je i princeza Dajana.

princeza Dajana nosi tijaru koju je nosila Kejt na jordanskom venčanju.
Anwar Hussein / PA Images / Profimedia 

Princeza Kejt nije bila jedina princeza koja je nosila tijaru na kraljevskom venčanju princa Huseina i princeze Radžve. Pored toga što je mlada nosila svoju prvu tijaru za ceremoniju, princeza Beatris je prvi put nosila jork tijaru svoje majke Sare Ferguson. Nj je kupila kraljica Elizabeta za Ferdži, kako je vojvotkinja od Jorka od milja poznata, i nosila ga je na venčanju 1986. sa kraljičinim sinom, princom Endruom.

Princeza Beatris (34) debitovala je u tijari na venčanju u julu 2020. ponevši dijamantsku tijaru kraljice Marije, baš kao što je njena baka kraljica Elizabeta nosila na sopstvenoj svadbi.