Celom svetu je već dobro poznato da su princ Hari i princ Vilijam, nekada bliska braća, dugo bili u svađi, a sve je počelo kada je Hari svom bratu rekao da je u vezi sa američkom glumicom Megan Markl. .

Hari je u svojim memoarima'Spare' ('Rezerva') otkrio da je bio veoma razočaran reakcijom svog brata i Kejt Midlton kada im je rekao ko je njegova izabranica i da ga je Vilijam čak i opsovao, a otkrio je i brojne druge detalji iz njihovih odnosa.

U intervjuu nakon objavljivanja knjige otkrio je i da su on i Vilijam imali svoju posebnu tajnu šifru i da ga je Vilijam šokirao kada je tu šifru upotrebio na sahrani njihovog dede, princa Filipa.

Princ Hari udario na decu Vilijama i Kejt
Paul Marriott / Alamy / Alamy / Profimedia 

Njihov odnos je već bio na veoma klimavim nogama, nakon što se Hari odrekao kraljevskih dužnosti i preselio u Kaliforniju sa Megan. Braća su se tada retko viđala, a upoznali su se na sahrani svog dede 2021. godine.

Snimljeni su kako zajedno šetaju u pogrebnoj povorci, a kako se već znalo da su njihovi odnosi loši, mnogi su se posle ovog susreta nadali pomirenju, ali od toga nije bilo ništa.

Hari je opisao kako ga je brat povukao u stranu kako bi mogli da razgovaraju nasamo i rekao mu da samo želi da Hari bude srećan.

„Harolde, moraš me saslušati. Samo želim da budeš srećan, Harolde, kunem se maminim životom“, tvrdi Hari, rekao mu je brat.

Princ Hari otkrio Vilijamovu tajnu šifru za komunikaciju
Tolga AKMEN / AFP / Profimedia 

U intervjuu je objasnio da su ovu frazu koristili u slučajevima kada im je bilo važno da ih brat odmah sasluša.

„To me je ukopalo u mestu, kao što je bila i njegova namera. Ne zato što je koristio šifru, već zato što mu nije uspelo. Jednostavno mu nisam verovao", rekao je Hari.

Ako je Vilijam ovim pokušao da se zbliži s bratom, sigurno nije uspeo, a njihov odnos je postajao sve gori i gori. Obožavaoci kraljevske porodice nadali su se novom pomirenju nakon smrti kraljice Elizabete, kada su njih dvoje i njihove supruge prvi put posle dugo vremena zajedno izašli pred javnost, ali je procurilo i da je ovo pojavljivanje bila je inscenirano.

Megan Markl, princ Hari, princ Vilijam, Kejt Midlton
Pool / Zuma Press / Profimedia 

Njihov poslednji susret dogodio se na krunisanju njihovog oca kralja Čarlsa, ali braća tada uopšte nisu komunicirala. U palati su se plašili da bi moglo doći do javne scene prilikom njihovog eventualnog susreta na krunisanju, ali se pokazalo da su strahovi bili suvišni.

Njih dvoje su se jedva pogledali, ali je bilo jasno da je njihov odnos na najnižoj tački do sada. Kada je Vilijam prošao pored njega, Hari ga je samo ignorisao, a mnogi su uvereni da je Vilijam iskoristio njegov govor kao priliku da ohrabri svog mlađeg brata.

AppleTV+ / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia, Alastair Grant / AFP / Profimedia Princ Hari i princ Vilijam

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!