Kada su naučnici pre nekoliko godina izglasali Keli Bruk za ženu sa najsavršenijim telom, retko ko je imao šta da kaže protiv. Manekenka i glumica koja se nebrojeno puta nalazila na listama najlepših žena od početka svoje karijere bila je prepoznatljiva po bujnim oblinama, a žene širom sveta želele su da budu poput nje i čak nosile njene fotografije plastičnim hirurzima. 

Inače, studija po kojoj je Keli proglašena za najsavršeniju uzimala je u razmatranje težinu, visinu, dužinu kose, oblik lica i slično. "Ova žena je potpuno prirodna i naučno gledano savršena", poručili su tada autori studije.

Studija je otkrila da se BMI od 18.85 s merama 93-61-87 cm smatra idealnim. Prema dostupnim podacima, Keli je tada bila visoka 168 centimetara, a njene mere su bile 99-63-91, čime je bila najbliže idealu. Dodatni plus, prema autorima studije, bio je i to što se nije podvrgla estetskim intervencijama.

Međutim, uprkos laskavoj titulu, Keli nije bila presrećna zbog svog izgleda. "Bila sam najjadnija kada sam bila najmršavija", rekla je za strane medije, pa dodala:

"Mene su fotografisali skoro svakog dana i zaista mogu videti dokaze tih nesrećnih vremena. Pogledam svoje stare slike i kažem: ‘Oh, tada sam bila stvarno mršava’, a onda se setim da sam bila mršava jer mi se tad nešto dogodilo", rekla je Keli, piše Daily Mail.

Prema njenim rečima, oseća se srećno i ispunjeno zbog harmonije koja vlada u njenoj porodici.

"Nije slučajnost da sam najsrećnija u svom telu sad kad sam udata, kad radim ono što volim s ljudima koji su mi dragi, kad sam nešto starija i zrelija i kad je generalno u mojoj porodici sve dobro i svi su zdravi", rekla je bivša manekenka.

Keli Bruk našla se na meti kritika zbog oblina.
Shutterstock 

Međutim, uprkos tome što je naučno dokazano da ima "najsavršenije telo na svetu", Brukova je nebrojeno puta bila žrtva podsmeha i bodyshame-inga tokom života.

"Imala sam telo po*no zvezde, ali imala sam godine deteta", rekla je nedavno. Kako je ispričala, ona je toliko bila klevetana da je pobegla u Ameriku. Najčešće su upravo bile žene te koje su o njoj pričale najgnusnije stvari koje su se graničile sa bolešću. 

Čak i u Americi konstantno se plašila da će je "kanselovati", te se izgladnjivala i vodila računa o svakom gramu, ali ni to nije bilo dovoljno. A onda je jednostavno digla ruke i počela da uživa u žuvotu. 

Kada je 2017. godine objavila fotografiju u kupaćem kostimu, a na kojoj je moglo da se primeti da je nabacila višak kilograma ljudi su počeli da je ismevaju i "časte" užasnim uvredama.

Keli Bruk objavila je fotografiju u kupaćem gde se ugojila.
Instagram 

Ipak, Keli koju su paparaci u više navrata nakon toga uhvatili sa hranom u ruci, sendvičima i slično, danas uživa u svojim oblinama i otvoreno priča o periodu kada se ugojila. 

Keli Bruk se ugojila poslednjih godina.
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

"Bila sam u top formi, a onda sam se pre četiri godine vratila na selo, na svoju farmu u Kentu, i prestala sam da razmišljam o tome kako izgledam. Imala sam patke, košnice, svakodnevno sam spremala ogromne pečene večere i odlazila u pab, pa sam zaista gomilala kilograme. Nije mi pomoglo ni to što sam živela sa Italijanom kome je hrana religija", rekla je za Daily Mail. Ona je otkrila da je u međuvremenu smršala devet kilogramama, ali ih je vratila tokom karantina.

"Nikad nisam mrzela ono što sam i volim svoje obline. Ne želim da izgledam kao u dvadesetim – ne bih mogla ni ako bih pokušala, metabolizam mi se usporio – ali takođe sam svesna da stvari mogu izmaći kontroli i imam takav tip tela da brzo dobijam na težini", ispričala je za britanske medije.

Ona je takođe dodala da kada je bila najmršavija, proglasili su je plus size modelom, što samo ukazuje koliko su izopačeni standardi u modnoj industriji, a još njenih fotografija pogledajte u galeriji u nastavku:

Photo 12 / Alamy / Alamy / Profimedia, BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia Pogledjate koliko se ova lepotica promenila tokom poslednjih nekoliko godina

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!