Dopadalo se to nekome ili ne, Kamila je pre pre mesec dana i zvanično postala kraljica-supruga, nakon što je Čarls krunisan za kralja. Međutim, mnogima nije promaklo da od dana krunisanja Parkerova uopšte ne koristi titulu kraljice-supruge, već samo kraljice, zbog čega se opravdano postavilo pitanje koja će biti njena titula u slučaju da nadživi Čarlsa. 

Mnogi se pitaju koja će Kamilina titula biti ako Čarls umre pre nje.
Zak Hussein / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Odgovor je više nego jednostavan: u slučaju smrti Čarlsa, nevezano za to da li je u tom trenutku Kamila živa, njen pastorak, princ Vilijam stupa na presto i postaje kralj. Budući da Kamila nije njegova majka, ona neće nositi titulu kraljice majke kao pokojna majka Elizabete II, takođe Elizabete. 

Kamila će, ako Čarls umre pre nje, postati kraljica udovica.
i-Images / Eyevine / Profimedia 

U scenariju u kojem bi Čarls umro pre svoje supruge, Vilijam bi istog trenutka postao kralj, a njegova maćeha Kamila bi dobila titulu "Queen Dowager", odnosno "kraljice udovice".

Sve udovice kraljeva imale su status kraljice udovice, ali budući da je većina njih bila majka kralja koji je presto dobio nakon smrti oca, titula se nije koristila još od 19. veka i kraljice Adelaide od Saks-Meiningena, koja je bila udovica Vilijama IV. Titulu je nosila za vreme vladavine kraljice Viktorije, koja je na prestolu nasledila svog strica.

Dakle, ukoliko se dogodi da nadživi supruga, Kamila će svejedno uživati u velikoj, počasnoj tituli do kraja života, što se nije bas dopalo većini britanske javnosti.

Kamila ne samo da je bila ljubavnica Čarlsa i jedna od glavnih krivaca za raspad braka sa Dajanom, već se mnogima nije dopadalo ni njeno ponašanje na samom krunisanju kada je pozvala celokupnu familiju, pa čak i supruga kojeg je varala sa Čarlsom. Takođe, mnogi joj je ne praštaju ni to što se, na neki način rugala mrtvoj Dajani tako što je unajmila istog dizajnera koji je bio zadužen za kultna izdanja omiljene princeze, kao i što je za sve ove godine ne samo koristila Dajanin nakit, već ga i i izmenila i prema mišljenju mnogih "skrnavila" na taj način. 

Bonus video:

Kada će umreti čarls  tiktok/zukosburnteye

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!