Srbija se ponovo našla u finalu pesme Evrovizije, što je bilo i očekivano s obzirom na to da se pesma "Samo mi se spava" visoko kotirala i od samog starta zaradila simpatije publike. Luke Black je nastupio pod rednim brojem 3 u prvom polufinalnoj večeri, a prozvan je pretposlednji. 

Drugo polufinale biće održano u četvrtak, dok je veliko finale najvećeg muzičkog takmičenja zakazano za 13. maj.

Luke Black je na svom kostimu nosio crni flor u znak žalosti za žrtvama stradalim u tragičnim događajima u Srbiji protekle nedelje, zbog kojih je na snazi bila proglašena trodnevna žalost, u vreme dok se srpski predstavnik pripremao za nastup. Pevao je na Evroviziji za njih, za njihove porodice i za celu Srbiju u ovim teškim trenucima, piše Mondo.

Luke Black plasirao se u finale Evrovizije.
Sander KONING / AFP / Profimedia 

"Volim te, Srbijo!", uzviknuo je Luka na kraju nastupa, a nakon prolaska u finale bio je presrećan i u svom prvom obraćanju nakon glasanja zahvalio se uzbuđeno svima. "Ljudi, hvala vam najviše na svetu. Ja sam toliko pod utiskom, nisam znao da će mi sve ovo toliko značiti, a toliko mi znači. Mnogo mi znači", izjavio je Luke Black za "Blic".

U finale su prošle i ove zemlje: Hrvatska, Moldavija, Švajcarska, Finska, Češka, Izrael, Portugalija, Švedska i Norveška, a u četvrtak, 11. maja, dobićemo još toliko finalista.

Bonus video:

Evrovizija marko spoiler  tiktok/@marsicmarijo

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!