"Da je živa, sutra bi napunila 73 godine"... ovim rečima započela je Anđelina Džoli emotivno obraćanje na Instagramu uz fotografiju na kojoj pozira sa majkom. Podsetimo, slavna lepotica, inače takođe glumica Maršelin Bertran umrla je 2007. godine, kada je imala samo 56 godine nakon komplikacija sa rakom dojke i jajnika, što je Džolijeva i otkrila u objavi.

"U junu ću biti mesec dana daleko od godina kada joj je postavljena dijagnoza. Imala sam preventivne operacije da bih smanjila šanse, ali nastavljam da idem na preglede", dodala je lepa glumica, podsetivši sve da je pre nekoliko godina odradila dvostruku masektomiju kako ne bi doživela sudbinu svoje majke, ali i njene sestre koje su umrle od iste bolesti.

"Moja mama je volela Hendriksa. I uvek bi potpisivala njena pisma sa stihovima "Kiss the Sky". Dobili su novo značenje nakon što je umrla. Šaljem svoju ljubav onima koji su takođe izgubili voljene i snagu onima koji se u ovom trenutku bore za svoje živote i živote onih koje vole. A drugim ženama, molimo vas da odvojite vreme da se brinete o sebi i idite na mamografe i krvne pretrage ili ultrazvuk, posebno ako imate porodičnu istoriju raka", dodala je glumica na kraju.

Inače, Anđelina je nakon masektomije 2013. imala i operaciju uklanjanja jajnika 2015. godine. 

"Kada sam saznala da je to moja realnost, rešila sam da nešto učinim i smanjim rizik što više mogu tako što će mi preventivno biti odstranjene obe dojke. Počela sam od grudi jer je rizik za tu vrstu raka veći od rizika od raka jajnika a i operacija je složenija, 27. aprila sam završila tromesečni medicinski proces koji mastektomija podrazumeva. Uspela sam da sve održim u tajnosti i da nastavim sa poslom", izjavila je svojevremeno glumica dodavši:

"Lekari su mi nagovestili da bi trebalo da se podvrgnem preventivnoj operaciji desetak godina pre nego što se rak pojavio kod mojih ženskih rođaka. Mojoj majci je rak dijagnostifikovan kada je imala 49. Ja imam 39 godina", rekla je za "Njujork tajms".

Kada je reč o njenoj majci, osim duge i teške bitke sa rakom, Maršelin je imala život nalik filmu, i to ne u najboljem smislu.

Odrasla je u skladnoj porodici i činilo se da će imati savršen život. Gluma ju je zanimala od malih nogu te je bilo više nego jasno da će to biti njen poziv.

Zapazili su je lovci na talente kada je bila na samom početku karijere, i predviđali joj velike uspehe, ali je ona veoma brzo odustala od svega i posvetila se porodici. Zapravo, mnogi su mišljenja da je Maršelin, kada se danas uporede fotografije, bila i lepša od Anđeline.

Bila je ludo zaljubljena u Džona Vojta, za koga se udala sa samo 20 godina, davne 1971. godine. Međutim, u tom odnosu ona je bila ta koja je više volela, dok jojn je brak maltene od samog početka donosio samo patnju.

Nakon dva teška pobačaja koja je jedva podnela stigle su lepe vesti - glumica je konačno iznela trudnoću do kraja. Na svet je najpre došao Džejms Hejven, a 2 godine kasnije Anđelina.

Međutim, kako nije mogla da uskladi poslovni i privatni život, odustala je od karijere.

Tokom godina koje su usledile često je trpela svojeglavo i bezobzirno ponašanje svog supruga, kao i njegove brojne preljube, te se par konačno razveo 1980. godine.

Nakon zvanične rastave od Vojta, uplovila je u vezu sa Biliom Dejom. Zajedno su živeli 11 godina, ali nisu se venčali. Živeli su zajendo sve dok ih smrt nije rastavila.

U vreme kada je ostala bez svoje majke, Anđelina je imala troje dece. 2008. godine glumica i Bred Pit dobijaju ćerku Vivijen Maršelin Džoli Pit, koja dobija ime po svojoj pokojnoj baki. Još njenih fotografija pogledajte u galeriji u nastavku i procenite, da li je zaista bila lepša čak i od svoje ćerke Anđeline.

Globe Photos/Mediapunch / Shutterstock Editorial / Profimedia, pritnscreen/youtube Maršelin Bertran, majka Anđeline Džoli

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!