Na ovogodišnjem finalu Formule 1 Miami Grand Prix pojavio se veliki broj slavnih ličnosti. Pored Vina Dizela, Šakire, Toma Kruza i mnogih drugih, posebnu pažnju privuklo je pojavljivanje Rodžera i Mirke Federer, a supruga slavnog tenisera danas je glavna tema i javnosti i medija. 

Razlog je njena neobično tanka figura, koju je posebno naglasila lepršava košulja sa volanima sa prednje strane. I ruke i lice Mirke Federer bili su značajno mršaviji, čak i kada se uporedi sa njenim poslednjim pojavljivanjem na Met gali. 

Čini se da se supruga tenisera ozbiljno posvetila treningu i dijeti, jer je ovako mršavu nikada nismo videli, čak ni tokom mlađih dana. I dok su neki pohvalili njen napor da liniju dovede u red, bilo je i onih koji su se ozbiljno zabrinuli za njeno zdravlje. 

No, ni Federer ni Mirka nisu komentarisali bilo kakve navode o njenom fizičkom izgledu. Inače, zanimljivo je da, od kako je Federer otišao u penziju, par se gotovo uopše ne odvaja. Redovni su na svim velikim zabavama i manifestacijama, gotovo kao da žele da nadomeste propuštene godine usled teniserovih takmičenja.

Kao što je poznato, upravo je Mirka umnogome zaslužna za njegov uspeh, a "tukao" ju je glas da je ona ta koja zavodi red u kući, te da je stroga i ambiciozna. 

Ipak, Mirka nikad nije bila neko ko se opeterećivao komentarima ljudi. "Čelična lejdi" se i sama svojevremno bavila tenisom, a najveći uspeh bio je kada je zauzela 76. mesto na ATP listi 2001. Samo godinu dana kasnije upoznala je Rodžera Federera i u to vreme bila je zauzeta, odnosno verena za bogatog Arapina.

Mirka Federer zadužena je za Federerov uspeh.
JAI1LN1 / Backgrid UK / Profimedia 

Ipak, život je imao drugačiji plan za nju, pa je na kraju ipak završila u Federerovom zagrljaju. Oni su uplovili u romansu, iako je tada Rodžeru bio nepoznat podatak da je Mirka zapravo u tom trenutku bila verena i to za bogatog arapskog sultana. Kada je shvatila da je zaljubljena u Rodžera, Mirka je raskinula svoju veridbu.

mirka je zbog Rodžera ostavila sultana.
i-Images, PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia 

Miroslava prestala je da se bavi tenisom 2002. godine zbog povrede stopala, ali je ostala aktivna na teniskim terenima kao najveća podrška poznatom Švajcarcu - nema turnira na kome ona nije uz njega, postala je njegov trener i PR menadžer.

Par se zakleo na večnu ljubav 2009. godine na intimnoj ceremoniji u Bazelu, a imaju četvoro dece, s tim što nisu isključili proširenje porodice.

Mirka je 2017. godine bila na meti kritike zbog izgleda u kupaćem kostimu, kada su je paparaci fotografisali na odmoru. Nikada nije želela da komentariše opaske na račun njene kilaže, pa je dobila epitet - žena bez kompleksa.

Mirka Federer iznenadila je sve fotografijama u kupaćem.
OHPIX / KADENA / Profimedia 

Ipak, pojedini izvori bliski porodici tvrdili su da, iako joj kritike ljudi sa strane nisu od nekog značaja, u isti mah, želela je da njeni kilogrami ne budu ono o čemu se više priča nego o uspesima njenog supruga u šta je uložila toliko vremena i snage.

Zato ne čudi što se Mirka nakon ovih paparaco fotografija više nije mogla videti u kupaćem, a vodila je računa i o izdanjima u kojima se pojavljivala u javnosti. Da li se to krije iza njenog iznenadnog velikog gubitka kilograma, nije poznato, ali jedno je sigurno - supruga slavnog tenisera nikada ovako dobro nije izgledala.

Bonus video:

DA LI BI BILO TOLIKO FRKE DA JE FEDERER OPSOVAO? Vuk Brajović direktno sa Vimbldona o Đokovićevom ispadu Kurir televizija