Nema mnogo Srba koji su u modernoj istoriji uspeli da izgrade ime u svetu, a pogotovo u Holivudu. Ipak, jednoj dami sa ovih prostora to je pošlo za rukom i to još davne 1997. godine. Zahvaljujući kultnom ostvarenju Lika Besona "Peti Element" celi svet je saznao za lepu Srpkinju Milu Jovović, a nakon ovog filma, vrata A-liste bila su joj širom otvorena, te i danas važi za jednu od najtalentovanijih i najcenjenih glumica. 

Mila je inače rođena u Ukrajini, a roditelji su joj glumica Galina Oginova Jovović i otac Bogdan Jovović, koji je bio srpskog porekla.

Lepa glumica nikad nije krila da je njen otac imao burnu i tešku prošlost.

Mila Jovović nije imala laku prošlost.
AFC / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

- Tata je mislio da od zdravstenog osiguranja može da napravi veliki biznis, pa je 1994. godine zaglavio u zatvoru, gde je ostao punih pet godina. Veoma smo bliski, posebno od kako sam dobila prvo dete. On živi u Las Vegasu i kad god može dolazi da nas obiđe. Od mame sam nasledila radoznalost, ljubav prema književnosti i umetnosti i definitivno da dobro razmislim pre nego što nešto odlučim.

Mila Jovović ponosna je na oca.
pritnscreen/instagram 

- Od tate sam dobila impulsivnu stranu, neustrašivost, spremnost da ponekad uđem u rizik. Ipak sam ja potomak jedne prilično revolucionarne porodice. Verovatno sam jedini član familije Jovović koji nije bio u zatvoru. Moj deda je, a mislim i njegova braća, bio zatočenik na Golom otoku. Ta priča o tom ostrvu, fascinira me! Zato želim da sa rođakom Mirkom, koji je reditelj, snimim film o Golom otoku. Skoro sam skapirala pravo značenje tog imena, u smislu - ogoljeno ostrvo. Još više me onda interesuje ta tema. Za Amerikance bi to bilo jako zanimljivo. Volela bih da napravim film o divljoj, nasilnoj, dramatičnoj istoriji moje porodice. Nismo mogli da je izbegnemo, čak i da smo hteli - kazala je Mila jednom prilikom za "Sedmicu".

Međutim, još jedan podatak interesantan je za glumicu, a to je njeno pravo ime. Ona se zapravo zove Milica Nataša Jovović, a pretpostavka je da je nadimak Mila uzela jer je Amerikancima bilo lakše za izgovaranje, pogotovo nakon planetarne slave sa "Petim Elementom" koji je režirao Lik Beson sa kojim će malo nakon završenog snimanja ući u vezu.

Mila Jovović bila je u braku sa Likom Besonom.
MYCHELE DANIAU / AFP / Profimedia 

Kako je svojevremeno ispričala, hemija između njih dvoje bila ja jaka, ali je sve puklo godinu dana kasnije, nakon završenog snimanja za "Jovanku Orleanku". Tada se šuškalo da je srpskoj glumici jednostavno bilo svega preko glave s obzirom da ju je muž terao da sama izvodi sve vratolomije, bez dublera, međutim, ona je kasnije to demantovala, ističući da su ona i Luk jednostavno bolji kao prijatelji. 

Tada se pisalo i da je zapravo želela da pobegne od Besonovog lošeg imidža koji ga je pratio. Možda je bio talentovan režiser, ali njegova prošlost bila je suviše mračna. 

Mnogi ne znaju da je zpravo zbog Mile prekinuo svaki odnos sa drugom suprugom Majven le Besko koju je zaveo još kada je imala 12 godina, a oženio kada je napunila 16 i kada je uveliko bila trudna. Beson je i pre nje imao nekoliko veza sa maloletnim devojčicama, ali su svaki put tužbe odbačene. 

Majven je u prvim danima 1993. godine donela na svet ćerku Šanu, a Beson i glumica razveli su se 1997, nakon što ju je reditelj ostavio zbog glumice Mile Jovović.

Prema njenim rečima, nakon što je napustio Šanu i nju, Beson joj je rekao da "nema pravo telo za njega", ali je očigledno imala Mila. Srećom, ovaj odnos nije predugo trajao, a Mila je danas u srećnom braku sa Polom Andersonom sa kojim je dobila i troje dece.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!