Slavni glumac Endi Garsija možda je pre nekoliko dana proslavio 67. rođendan, ali i dan-danas važi za jednog od najboljih šmekera Holivuda. Jedno od najpoštovanijih imena glumačkog sveta pleni neprolaznim šarmom, a titula velikog zavodnika prati ga od samog početka karijere, pogotovo od kada je igrao u kultnom ostvarenju "Kum". 

"Najopasniji" šmeker od tog trenutka gotovo je bio poput magneta za žene, a vrata Holivuda širom su mu bila otvorena. Inače, u Ameriku je došao sa 5 godina, posle krize u Zalivu svinja, tokom američke invazije na Kubu. Garsijini roditelji su se u Americi dobro snašli i stekli pravo bogatstvo, piše Kurir Stil.

To je Endiju omogućilo školovanje na Floridi gde je upisao Nacionalni fakultet dramskih umetnosti i igrao u pozorištu sve do 1978. godine kada se preselio u Holivud.

U grad filma dolašao je sa ambicijom da postane zvezda ali kao i mnogi karijeru je započeo "nošenjem poslužavnika" u restoranu. Iako je radio kao konobar to ga nije sprečavalo da redovno učestvuje na audicijama za filmske uloge.

Prve uloge ostvario je u niskobudžetnim filmovima, ali to je bio samo uvod u veće uspehe ovog glumca koji je postao poznat u drugoj polovini 1980-ih godina. Prvi veći uspeh ostvario je 1987. godine sa filmom "Nedodirljivi" sa Kevinom Kostnerom a filmovi "Krvavi novac", "Kum 3", "Stani i isporuči", "Ponovo mrtav", "Kec iz rukava", učinili su ga glumcem akcionih trilera prepoznatljivog "mračnog" pogleda.

Za ulogu u ostvarenju "Kum 3" u kojem tumači lik Vinsenta Mansinija, vanbračnog sina Sonija Korleonea, 1990. godine nominovan je za Oskara za najbolju sporednu ulogu i Zlatni globus za najbolju mušku sporednu ulogu.

Blizanac na ramenu

Inače, uz slavnog glumca se veže svojesvrstan mit koji godinama kruži Holivudom. Naime, postoji priča da je Garsija rođen sa sijamskim blizancem veličine teniske loptice koji se nalazio na njegovom ramenu.

S obzirom da je blizanac bio "parazit", odnosno vrsta tumora, lekari su ga uklonili. Glumac na ramenu nosi ožiljak, zbog kojeg nikada ne igra scene bez majice. Međutim, uprkos ovim izuzetno upornim glasinama, Endi nikada nije komentarisao navodnog blizanca i nema stvarnih dokaza da je ikada postojao.

Endi Garsija je cenjen i poštovan u Holivudu.
Shutterstock 

Od 1981. godine u braku je sa svojom zemljakinjom Marijom Viktorijom sa kojom ima i četvoro dece.

"Bilo je to poput udara groma. Bili smo veoma mladi, ali ona me je oborila s nogu. Neki ljudi se poznaju neko vreme i prvo prođu kroz fazu prijateljstva, ali kada smo se te noći sreli, bilo mi je jasno da je ona žena mog života. Ona mi je te večeri rekla da sam sigurno zaprosio sve devojke pre nje, ali to nije istina! Takve stvari mogu da se dese. Nisam želeo da mi pobegne", rekao je u intervjuu za "People".

Endi Garsija potpuna je enigma za Holivud.
Shutterstock 

Iako ju je zaprosio na prvom sastanku venčali su se sedam goodina kasnije, u trenutku kada je on imao samo 25, a njegova nevesta 24 godine. Garsija je potpuna enigma u svetu Holivuda. Iako je ostavrio neke od najvećih uloga i stekao ogromnu popularnost. on je uspeo da do dana današnjeg zadrži veći deo svoje privatnosti samo za sebe. Retko daje intervjue i gotovo da ga nema u javnosti, a sva dešavanja na privatnom planu ljubomorno čuva samo za sebe.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!