Kada se pre nedelju dana saznalo da je slavna voditeljka Ana Garsija Obregon dobila dete u 68. godini, svet je ostao u potpunom šoku. Vesti su otkrivene slučajno, kada je uslikana dok izlazi iz bolnice držeći bebu u naručju, umotanu u roze ćebence, a malo potom pojavile su se informacije da je čuvena Špankinja dete dobila uz pomoć surogat majke u Americi, te da je detetu dala isto ime kao njeno.

Javnost nimalo pohvalno nije komentarisala činjenicu da je žena u tim godinama postala mama ponovo, pogotovo što je pre dve godine izgubila 27-godišnjeg sina koji je preminuo od raka. Mnogi su mišljenja da je za majčinstvo prestara, a pojedini su ostavljali i komentare da "neće dočekati ni njenu maturu".

No, sada je došlo do preokreta, jednako šokantnog, jer se ispostavilo da joj mala Ana Sandra nije ćerka, već unuka. S obzirom da je voditeljka imala samo jedno dete, sina Aleksa, jasno je da je Ana Sandra njegovo dete.

Slavna Špankinja je za magazin hola otkrila sve detalje. Njena unuka začeta je sa polnim ćelijama njenog pokojnog sina koje su bile uskladištene u kriokomori.

"Ovo je bila jedna od poslednjih želja mog sina Aleksa, koji je mnogo želeo da ima dete", rekla je Ana i pojasnila da joj je sin, koji je preminuo od raka 2020. godine, na samrti rekao da ima tri želje: da započne fondaciju protiv raka, dovršavanje knjige koju je pisao i da osnuje porodicu.

"Sada kad sam ispunila poslednju želju svoga sina, i sama mogu da nastavim da živim", rekla je voditeljka i otkrila kako je postupak pokrenut odmah nakon Aleksove smrti, ali da je surogat majka imala problema sa začećem. Postupak je, na kraju, bio uspešan i na svet je došla malena Ana Sandra.

"Sada kad grlim Anu, osećam se kao da ponovo grlim svog sina. Ne želim da se pravdam za ovo što sam uradila, no to mogu shvatiti samo oni koji su sahranili svoje dete", rekla je voditeljka.

Dodala je i kako nije isključeno da će čitav postupak ponoviti još koji put jer je njen sin želeo da ima više dece.

"Kad Ana odraste reći ću joj da je njen otac bio pravi heroj i da može da bude jako ponosna na njega", rekla je.

Ova odluka izazvala je bum u javnosti. Iako su mnogi rekli da razumeju da bol zbog gubitka deteta ne može da se poredi ni sa jednim drugim, ipak nisu mogli da nađu opravdanje za ovaj postupak. "Meni ovo kao da je iskoristila rođenog sina da preboli njegovu smrt", "Šta će biti sa devojčicom ili tom decom kad Ana umre, nije baš da je u cvetu mladosti", "Šta ako je devojčica nasledila i gen za rak njenog oca, ne daj bože nikome, ali zamisli da za života prolazi ponovo kroz hemioterapiju", "Ovo je nelegalno, ova žena ne razmišlja", "Kakav će kvalitet života biti toj deci... Hajde da je Ana mlađa"... samo je delić koji se mogao pročitati.

Šta vi kažete, da li je ovaj postupak opravdan, i da li žene u određenim godinama treba da dobijaju decu? Glasajte u anketi i podelite sa nama vaše mišljenje.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!