Odnos Novakove majke Dijane i supruge Jelene, godinama je tema javnosti upravo jer se zahvaljujući određenim komentarima dalo naslutiti da svekrva i snaja nisu na "istoj strani". Sve je počelo kada je Dijana pre nekoliko godina prokomentarisala način na koji Jelena i Novak odgajaju decu.

- Oni nažalost retko dolaze, stvorili su svoju porodicu i oazu. Jelena određene stvari radi na svoj način. Dolazi do mimoilaženja, naročito po pitanju ishrane koju ne podržavam - rekla je Dijana jednom prilikom, pa otkrila i da često sa unucima krši određena "pravila".

Dijana Đoković je na ratnoj nozi sa Jelenom.
Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia 

- Kad god ima vremena pokušavamo da se vidimo, da odemo na jezero, da šetamo... Dođu kod nas kući, da i unuci osete tu toplinu doma kod bake i deke. Vole moje čuvene palačinke. Uvek se čuje: “Bako, spremi nam palačinke!”, pa se onda nadmećemo: "Koje ćete, bezglutenske ili normalne?", a Stefan kaže: "Bako, normalne, pusti te bezglutenske"- otkrila je uz osmeh Dijana Đoković u emisiji "Dok anđeli spavaju".

Očekivano, ove reči izazvale su bum u javnosti, te se dugo šuškalo da su odnosi u porodici nakon ovog intervjua bili trajno narušeni, sve dok Sam Novak nije objavio fotografije i sa suprugom i sa majkom, nazvavši ih obe kraljicama. 

Dijana Đoković ne slaže se sa načinom na koji Jelena i Novak odgajaju decu.
ATA Images 

Činilo se da su se stvari konačno smirile, sve do nedavno, kada se porodila supruga drugog Đokovića - Đorđa. Kako piše Svet, stare rane ponovo su otvorene i to jednim komentarom Novakove majke.

Naime, nije tajna da je Sašku porodica Đoković obožava. Ne samo što je lepa, kulturna i obrazovana, već je i vredna, te je i tokom trudnoće radila na svojoj kolekciji. Čak je i najavila da neće uzimati porodiljsko bolovanje s obzirom da ima velike planove sa svojim modnim biznisom. 

Sašku Veselinov porodica Đoković je sjajno prihvatila.
Instagram 

Upravo se tu umešala Dijana koja je savetovala Sašku da malo uspori, da "razmaze bebu i budu što više sa njom". Iako ne želi da smeta sinu i snaji, Saška sa kojom Dijana od prvog dana ima divan odnos, svakog dana je zove da dođe i vidi unuka što majka Novaka Đokovića s oduševljenjem prihvata.

Saški prija svekrva jer je veseljak po prirodi i sve okrene na pozitivno, dok je Srđan zaštitnik porodice i tu je da odmah reši svaki problem. Iako ne želi da im se meša Dijana je jedno zamolila snaju, a to je da ne budu strogi roditelji kao što su Novak i Jelena prema Stefanu i Tari.

– Novak ume i da popusti, ali i on i Jelena imaju pravila koja moraju da se poštuju. Oboje imaju principe koji moraju da se poštuju. Ja to uvažavam, ali nekad mi dođe da im kažem: "Deco, nemojte tako", ali ućutim i ispoštujem njihove odluke. I ja sam kao roditelj bila dosta stroga, ali sada sam popustljiva – rekla je navodno majka Novaka Đokovića Saški.

Dijana Đoković je savetovala Sašku da ne bude kao Jelena.
ATA Images 

Inače, svekrva je oduševljena i što druga snajka nema nameru da mužu, a ni bebi kad prestane da sisa, uvede vegansku ishranu, što je, kako je poznato nešto što joj je bolna tačka kada je reč o starijem sinu, a ostaje samo da se nadamo da ove reči neće značiti povratak u "ratno stanje" u porodici Đoković.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Bonus video:

Jelena Đoković peva pesmu Lepe Brene Twitter/@naslovnestrane365