Kralj Čarls uspeo je jednim potezom da šokira britansku javnost kada je, nakon meseci i meseci šuškanja o tajnoj vezi njegovog sina Vilijama i lepe Sare, Markize od Čolomodeja, rešio da je nagradi i njoj i njenom mužu ponudi nove titule. Zbog svega se mogu pročitati komentari da se "istorija ponavlja", jer ono što je kralj nekad radio Dajani, sada radi svojoj snaji Kejt.

Čarls je nekad ponižavao Dajanu ponašanjem sa ljubavnicom.
Agence / Bestimage / Profimedia 

Podsetimo, Markiz od Čolmondelija i njegova supruga Sara Rouz Hanberi prvi su susedi Vilijama i Kejt Midlton na imanju Sandringem. Kralj im je sada ponudio nove titule u kraljevskoj porodici, odnosno unapredio ih. 

Dejvid Roksevidž i njegova supruga Rouz Hanberi vratiće svoj status nakon što je on prošle godine zamenjen na mestu lorda Velikog komornika. Markiz će sada služiti kao kraljev lord u čekanju, piše Express.co.uk.

Rouz Haburi i njen muž trebalo bi da dobiju nove titule.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Na novom mestu David će prisustvovati važnim državnim i kraljevskim prilikama i predstavljati monarha na zvaničnim događajima kada bude pozvan.

Markiz, koji je takođe filmski stvaralac, živi sa svojom suprugom u Hougton Holu u Norfolku, blizu Anmera u istočnoj Angliji, okruženom sa 1.000 hektara nepregledne zelene površine, što je nedaleko od imanja na kojem Kejt i Vilijam provode svaki Božić. 

Čarlsov potez, šamar je Kejt jer je, prema mišljenju ljudi, ponovo uzdigao ljubavnicu, kao što je to nekad radio sa Kamilom dok je bio u braku sa Dajanom. 

Odluka je posebno problematična jer dolazi samo mesec dana nakon ogromnog skandala za Dan zaljubljenih, kada su Vilijam i Sara viđeni na intimnoj večeri, a tom prilikom princ joj je navodno poklonio bisernu ogrlicu.

Princ vilijam navodno ima aferu sa Rouz.
Alberto Pezzali-AP/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Priče o njihovoj aferi kruže već neko vreme. Prvi put kada su se glasine pojavile bilo je u vreme kada je Kejt Midlton bila trudna sa njihovim trećim detetom, danas trogodišnjim princom Luisom. Priče koje su se tada pojavljivale u medijima Vilijam je ugušio pretnjama da će ih tužiti, međutim, Tviter zajednicu nije bilo tako lako ućutkati, a sada, dve godine kasnije, ponovo su otvorene neke stare "rane".

Tada je, prema pisanju tabloida "New Idea", 60-godišnji Dejvid Čolmondilej, 7. markiz od Čolmondileja, navodno uočen bez burme na ruci. To je, svakako, pokrenulo brojna nagađanja, pa se počelo šuškati kako je njegovom braku sa markizom došao kraj. Kao jedan od potencijalnih razloga kraja braka navodi se upravo princ Vilijam.

"Otrovna priča, iako lažna, zaživela je u javnosti i naterala Vilijama, Katrin i Rouz da razmisle o preduzimanju pravnih mera", za britanske medije rekao je kraljevski stručnjak Endrju Morton koji je u jeku skandala tvrdio kako je isti u potpunosti lažan, te kako oba para preduzimaju sve potrebne mere kako bi lažima stali na kraj.

Vojvotkinja je tada bila zgrožena pričama, a par je jedva uspeo da spasi brak, iako su sada ponovo pod lupom javnosti. Najteže im je što će sve te navode jednog dana čitati njihova deca.

Princ Vilijam i kejt su jedva spasili brak.
i-Images / Eyevine / Profimedia 

"Gde ima dima, ima i vatre", stara je poslovica, a upravo konstantno objavljivanje pa "nestajanje objava bez argumenta" ide u prilog tezi da je kraljevska porodica htela zataškati ovu aferu, iako se do tad nikada nije osvrtala na tračeve.

Priče o aferi sada su ponovo oživele, nakon što su britanski mediji ponovo pisali o krizi u braku Kejt i Vilijama. Svemu je kumovala izjava Midlton da "ne očekuje od muža da joj pokloni išta za Dan zaljubljenih".

kejt nije očekivala ništa od vilijama za dan zaljubljenih.
Rogers George / Sipa Press / Profimedia 

Bizarna stvar je to što je lepa Sara bila jedna od Kejtinih bliskih prijateljica. Nakon što su fotografije prvi put procurile, Kejt i Rouz su navodno raskinule sve veze i prekinule svoje prijateljstvo, a nedugo nakon toga Rouz je zabranjeno da učestvuje na svim događajima kraljevske porodice gde su bili Vilijam ili Kejt. Međutim, čini se da to ipak nije omelo Rouz da se sa Vilijamom viđa van "kraljevskog radara". 

Sve ovo samo je u fokus javnosti vratilo staru priču. Tada se pisalo da britanski mediji nisu smeli da pišu o aferi, niti da puste dokaze.

"Čuo sam za ovu priču još 2015. a dva prijatelja koji rade u medijima rekli su da je to javna tajna ali da britanski mediji to ne smeju da puste", samo je jedan od stotina i stotina komentara na Tviteru.

Još jedna od brojnih nelogičosti i mogućih "nepromišljenih poteza" kraljevske porodice bio je i trenutak kada je vojvotkinja od Kembridža otpustila dugogodišnju saradnicu Sofi Agnju - i to nakon što se vratila sa medenog meseca. Mogući razlozi za to su bili, kako se pričalo, tada bliskost sa Megan Markl, a drugo, da je upravo ona pokrivala Vilijama u celokupnoj aferi, a da li u ovim pričama ima istine, ostaje da vidimo.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!