Iako postoje mnoge dame koje je baš popularnost odvela van granice naše zemlje, postoje i one koje su istu stekle tek kada su napustile Srbiju.

Za mnoge od njih ovde se slabo ili nimalo ne zna, iako nije isključeno da ste ih gledali u filmovima i serijama, a da niste ni sanjali da su sa ovih prostora. Otkrivamo vam ko su Srpkinje koje "haraju" Holivudom, oduševljavaju i talentom i lepotom, a za koje retko ko zna na Balkanu.

Milena Gović

Milena Gović je sa ovih prostora.
Jose Perez/INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia 

Milena Gović je ćerka profesora glume, koja je takođe nasledila ljubav prema umetnosti. Njena majka je Marlin Grin Gović, koja je škotsko-engleskog porekla i živi u Ohaju, a otac Brus Majl Gović, koji je bio Srbin. Preminuo je 1998. godine, a oboje su radili na Univerzitetu u Oklahomi.

Milenina mama je igrala u filmovima "Batman vs Superman: Dawn of Justice", "The Fault in Our Stars" i "Trust". Milena ima 45 godina, rodila se u Normanu u Oklahomi, a onda je rešila da oproba sreću u Holivudu i sreća, podržana talentom, dobro ju je poslužila.

Diplomirala je na Univerzitetu u Oklahomi i došla do dvostruke diplome, završivši uspešno studije plesa i violine. Potom se uputila u Njujork, gde je započela glumačku karijeru. Njeno ime zasad stoji iza osam filmova, a na jednom je sarađivala i sa suprugom Dejvodom Korneom, scenaristom, kompozitorom i filmskim producentom.

Adrijen Janić

Adrijen Janić radila je kao voditeljka na TLC.
Shutterstock 

Adrijen Janić je radila kao voditeljka na kanalima TLC I E!, a dugo je radila i kao model. Otac joj je Srbin, majka Meksikanka, a Adrijen je imala uloge i u serijama "House", "Complete savages", "Angel".

Pojavila se i u psihološkom trileru "Marrow", kao i u naučno-fantastičnoj sagi "Choker". Udata je i ima petogodišnjeg sina. Često je pričala o svojim korenima, koji vuku sa ovih prostora.

Saša Aleksander

Saša Aleksander je popularna glumica u Holivudu.
Shutterstock 

Suzana Drobnjaković je veoma popularna glumica u Holivudu, a javnost je bolje zna kao Sašu Aleksander. Zbog predugačkog imena, roditelji su joj dali nadimak Saša, po starijem bratu Aleksandru, koji je Suzana prisvojila i kao umetničko ime.

Saša Aleksander je snaja Sofije Loren.
Steven Bergman / PA Images / Profimedia 

Publici je najpoznatija po ulozi agentkinje Ketlin Tod iz serije "Marinci", kao i po filmu "Nemoguća misija 3", gde je glumila lik Melise Meade.

Saša Aleksander igrala je u hit ostvarenjima.
printscreen/instagram 

Suzana je od 2007. godine u braku sa sinom Sofije Loren, rediteljem Edoardom Pontijem. Suzana podržava i svekrvu kojoj je 20. septembra čestitala 86. rođendan porukom: "Svi te volimo, Sofija". Glumica sa Sofijinim sinom ima ćerku Lučiju Sofiju i sina Leonarda.

Ana Aleksander

Ana Aleksander se bavila košarkom.
Shutterstock 

Nekada se bavila košarkom u Srbiji, da bi joj još u školi rekli da bi mogla da se bavi modelingom. Pojavila se u par domaćih reklama, igrala u filmu "Sekula se opet ženi", da bi potom glumila i u serijama "CSI Miami", "Dva i po muškarca" i drugim. Tada je imala 13, a već sa 16 godina je upisala FDU. 

Njena porodica je usled rata rešila da se preseli i da potraži bolji život, a malo ko zna da joj je Seka Sablić rođaka.

Njeno pravo ime je Ana Katarina Stojanović, a malo pre punoletstva, Ana se preselila za Južnu Afriku. Ipak, 2033. godine, došla je u Los Anđeles gde je postigla uspeh. Pažnju domaće javnosti Ana je dobila nakon svog učešća u seriji "Chemistry" gde je imala vrele golišave scene.

Bila je u braku sa uspešnim plastičnim hirurgom Randalom Hejvortom. Kako je sama rekla, korisne životne savete joj je davao Al Paćino, a bila je bliska i sa Demi Mur i Eštonom Kučerom.

Trojan Belisario

Trojan Belisario je lepa glumica koja je pola Srpkinja, pola Italijanka.
Shutterstock 

Američka glumica, najpoznatija po ulozi Spenser Hastings u TV-seriji "Pretty Little Liars" ima srpsko poreklo. Njen otac Donald je tvorac serija "Magnum, P.I.", "Quantum Leap" i "NCIS" i pola je Srbin, a pola Italijan. Trojan je otkrila da je, dok je bila mlađa, imala dosta problema u srednjoj školi što je rezultiralo poremećajima u ishrani i samopovređivanjem.

Udata je za glumca iz serije "Suits", Patrika Džej Adamsa, sa kojim ima dve ćerke. Bellsario i Adams su otkrili da je drugu ćerku 2021. Trojan rodila na zadnjem sedištu njihovog automobila na bolničkom parkingu. Patrik je tom prilikom porodio suprugu. I mama i beba su bile dobro posle svega.

Ivana Božilović

Ivana Božilović osvojila je Holivud šarmom.
Michael Williams / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Kao dete Ivana se sa roditeljima preselila u Čikago. Tamo je vremenom počela da gradi uspešnu karijeru, pa je iskoristila svoje talente i lepotu i bila jedno od viđenijih lica američke javne scene.

Ivana božilović oduševila je holivudske producente.
Anthony G. Moore / Wenn / Profimedia 

Ivana je veoma brzo privukla pažnju tamnošnjim producenata zahvaljujući kristalno plavim očima, savršenom telu i lepom licu, te smo je mogli gledati u filmovima "Wedding Crashers", "100 Girls", "National Lampoon's Van Wilder", "Jack&Jill"... ali i u čuvenom ostvarenju "Charlie's angels", gde je bila rame uz rame sa Lusi Lu, Dru Barimor i Kameron Dijaz.

Udata je za Endrua Fajerstona, praunuka osnivača kompanije za proizvodnju guma. Često se pojavljivala u tabloidima zbog romanse, a kasnije i braka sa Endruom, koji je bio učesnik treće sezone rijalitija Neženja 2003. godine. U ovom rijalitiju, 25 takmičarki borilo se da osvoje Endruovo srce, pobednicu je verio, ali je kasnije raskinuo i oženio Ivanu. Endru i Ivana su u braku 15 godina i imaju troje dece.

Ivana božilović je u srećnom braku.
Instagram 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!