Glumica Sidni Svini, koja glumi u seriji "Euforija", izazvala je veliku pažnju medija zbog svojih provokativnih promotivnih fotografija, ali se ne kaje.

S obzirom da je odrasla u siromaštvu i gledala kako borba za preživljavanje uništava njenu porodicu, odlučna je da zaradi što više novca.

"Prihvatam poslove jer moram. Ne plaćaju glumce kao nekada, a vi više ne dobijate dodatne honorare od strimera. Afirmisane zvezde i dalje dobijaju platu, ali moram da dam pet posto svom advokatu, deset. procenta agentima, tri procenta poslovnom menadžeru. Moram da plaćam svog publicistu svakog meseca, što je više od moje hipoteke", objašnjava svoju situaciju Svini.

Pošto ima priliku da promoviše svoju novu kolekciju, odlučila je da je iskoristi, iako, naglašava, ne želi da joj se sudi na osnovu izgleda, što joj se dešavalo kroz život. Ona objašnjava da je najveća zabluda o njoj – „Imam velike grudi, plavuša sam i to je sve što imam”. Odlučna je da dokaže da je ta činjenica potpuno pogrešna.

Od skromnih početaka u Spokeneu, njena porodica se preselila u Los Anđeles i bankrotirala pokušavajući da joj pomogne da pokrene karijeru. Sidni, koja je takođe glumila u "White Lotos"  u filmu "Bilo jednom u Holivudu" Kventina Tarantina, zna kako je to boriti se za svoje mesto u industriji kojom dominiraju „nepo bebe“, aludirajući na decu poznatih ličnosti.

„Možda sam morala da radim duže da prođem kroz ista vrata na koja su oni mogli da prođu. Ali ne mogu ništa da uradim povodom toga“, kaže Svini. Ali nije samo siromaštvo obeležilo njeno odrastanje.

Svoju porodicu opisuje kao „uglavnom Rues“, misleći na oporavljenu zavisnicu od droge u seriji „Euforija“ koju igra Zendaja. Zbog ove porodične predispozicije koja izaziva zavisnost, ona sama gotovo nikada nije konzumirala piće ili drogu.

Sidni Svini.
pritnscreen/youtube 

"Užasavam se što tako lako mogu da postanem zavisnik. Ima nešto u krvi moje porodice zbog čega ih to pogađa jače i brže od drugih. Pijem možda jednom godišnje, kada sam socijalno anksiozna", kaže Svini.

Glumica je od svoje 11. godine kada je dobila prvu priliku da glumi u niskobudžetnom filmu o zombijima. Njeni roditelji nisu bili oduševljeni time, pa je napravila prezentaciju kako bi im pokazala koliko ozbiljno misli da postane glumica. Prezentacija se sastojala od petogodišnjeg poslovnog plana koji je ilustrovao mogućnosti koje bi mogla da postigne ako joj se dozvoli audicija za film.

Sidni Svini.
Xavier Collin/Image Press Agency / The Mega Agency / Profimedia 

Na kraju je uspela da ubedi roditelje i dobila je ulogu Lize u filmu „Zombiji masovnog uništenja” iz 2009. godine. Nakon toga je počela da ide na audiciju za sve što je mogla, a njena porodica se žrtvovala da joj to omogući. Često bi vozili skoro 2.000 kilometara od Spokena do Los Anđelesa i tamo iznajmljivali stanove da bi bili sa ćerkom dok ona radi. Ali to su bile male uloge u filmovima, uključujući "The Ward" i "Spiders 3D" koji nisu zaradili mnogo novca. Porodica se na kraju preselila u Los Anđeles, ali kada je njen otac ostao bez posla i bankrotirao, bili su primorani da prodaju kuću i presele se u motel.

„Živeli smo u jednoj sobi. Mama i ja smo delile krevet, a tata i moj mlađi brat su delili kauč. Gledajući sada unazad, to nema smisla, jer ako nisu mogli da priušte da putuju iz Spokena u Los Anđeles, naravno da nisu mogli da priušte život u L.A.-u“, zaključuje glumica.

Onda je sve krenulo nizbrdo i njeni roditelji su se razveli. Sidnej i danas krivi sebe za ono što se dogodilo.

"Uvek kažu da nisi ti kriv. Ali ja sam kriva", kaže ona. Sidni je očajnički želela da ponovo okupi svoju porodicu i planirala je da kupi njihovu porodičnu kuću novcem koji je zaradila glumom čim je napunila 18 godina. Međutim, uprkos malim ulogama u velikim TV serijama „Heroji“, „90210“ i „Uvod u anatomiju“, nije imala ni približno dovoljno novca da uradi tako nešto.

"Imala sam samo 800 dolara na svoje ime. Moji roditelji više nisu bili zajedno i nisam mogla ništa da im pomognem. Nikada u životu nisam toliko plakala", priseća se ona. Osim toga, prijatelji i rođaci su je stalno pitali kada će se vratiti kući i naći „pravi posao”.

A onda je stigla 2018. i nakon nekoliko godina u kojima se osećala kao da radi praktično ni za šta, Sidni je dobila Netfliks projekat „Sve je sranje!“ i uloga dečje neveste Eden Spenser u hit seriji „SLuškinjina priča”. Sledeće godine Tarantino joj je dodelio ulogu Dajane „Snejk” Lejk u filmu „Bilo jednom u Holivudu”, a potom je usledio angažman u „Euforiji” gde je igrala lik zle tinejdžerke Kesi.

Sidni Svini.
Valerie MACON / AFP / Profimedia 

Zbog uloge napaćene Kesi, ponovo je počela pažljivo da posmatra svoje telo, što je za nju bilo i podsećanje na teške godine u školi.

„Moje grudi su porasle pre ostalih devojaka i zbog toga sam se osećala izopštenom“, otkriva Svini. Njene golišave scene u "Euforiji" takođe su dovele do komentara na društvenim mrežama.

"Došlo je do toga da su obeležili moju porodicu. Mojim rođacima to ne treba. Potpuno je odvratno i nepravedno. Mislim da je to zapravo smešno. Ja sam umetnik, igram likove", ističe mlada glumica. 

Sada je odabrana da glumi u dva visokobudžetna blokbastera, spin-offu Spider-Man-a "Madame Web" i Sonijevom "Barbarelli". Pored toga, bila je zaštitno lice modnih kampanja za Miu Miu i Armani.

Ipak, nikada nije pobegla od straha da će ponovo završiti u siromaštvu i priznaje da je trošenje novca za nju i dalje „veliki stres“, jer se još uvek živopisno seća traume svojih roditelja kada su izgubili sve.

I pored toga što se, za razliku od privilegovane dece, pošteno trudila za sve u životu, od drugih se razlikuje i po tome što je njena porodica daleko od liberalnog holivudskog stereotipa.

Tako se našla na udaru kritike, piše The Sun, nakon što su na Instagramu osvanule fotografije sa majčine proslave 60. rođendana, na kojoj su gosti nosili bejzbol kape i majice „Donald Trump Make America Great Again”.

Sidni Svini sa dečkom.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Inače, njen otac, koji se ponovo oženio i živi na ranču van SAD bez telefonske veze, nikada nije video „Euforiju“ ili mnogo toga što je ona radila.

"Kada odem kući, moja porodica više ne razume ni mene ni svet u kome sam. A taj svet je toliko drugačiji od mog doma i sredine u kojoj sam odrastaola i koja me je prirodno obeležila. Zato se osećam kao me niko ne razume“, objašnjava Svini.

Neko ko je razume je njen verenik, ugostitelj Džonatan Davino (37), koji živi u Čikagu i izbegava da bude u centru pažnje. Kako piše The Sun, Sidni želi da bude mlada mama i planira da jednog dana prenese radnu etiku koju je naučila na svoju decu, iako će im početna tačka biti daleko lakša.

„Želim da pokažem mlađim generacijama da možete sve, čak i ako nemate novca ili veze", zaključila je glumica.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!