Najpopularniji srpski jutjuber Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, obratio se svojim pratiocima posebnim postom u kom objašnjava koliko problema ima sa algoritmima Jutjuba u poslednje vreme, naglašavajući da svoje iskustvo upućuje i kolegama, kako im se ne bi dešavale iste stvari.

"Jutjub apsolutno zanemaruje tržište balkana i samim tim ovdašnji jutjuberi dobijaju jako malo pažnje. Ovoga sam oduvek bio svestan i nisam se žalio na to, ali u poslednjih nekoliko meseci to je počelo da utiče na moj kanal u vidu gubljenja monetizacije, a neretko i gubljenja pregleda," rekao je Bogdan, dodajući da ga monetizacija ne brine toliko koliko mu smeta što sadržaj ne dopire do njegovih fanova u celini.

"Sistemska podrška ne želi da proveri moj sadržaj nakon žute monetizacije, jer me ne gotive, što znači da moram danima da čekam da mi klipovi budu odobreni od strane sistema," objašnjava Ilić.

"Jednostavno ne mogu više da trpim da me Jutjub maltretira ovoliko, da snimam svaki dan, da snimam toliko unapred, da toliko vremena ulažem u sve ovo i da opet nemam normalnu korisničku podršku. Imam deset spremnih klipova, a ja ne mogu da isplaniram šta ću izbaciti sutra jer mi lupaju zabrane kako im se ćefne, iako bi tu zabranu skinuli posle ljudske provere, ali opet, zabrana čisto radi reda. Kao stvaralac sadržaja gubim želju da to radim, jer vi nećete moći da to vidite šta sam snimio zbog faličnog sistema. Sada nemam sponzore i obavezu da snimam imam samo prema vama, al opet, koja je poenta kada svi vi ne vidite to što snimam? Odlučio sam da se povučem, dok ne smislim rešenje za ovu odvratnu situaciju. Iskreno se nadam da me razumete, vratiću se što pre, samo da smislim šta ću, a rešenje ću da nađem kao i uvek. Sve vas volim," poručio je Baka Prase.