Luke Black predstavljaće Srbiju na Evroviziji pesmom "Samo mi se spava", a baš kao što je to bio slučaj i prošle godine sa Konstraktom, njegov lik, nastup i numera izazvali su ogromnu buru u javnosti, ali i na mrežama.

Mišljenja su, očekivano, podeljena, iako se čini da je sada sve više onih koji ipak hvale pobedničku pesmu, a mnogima je i favorit za pobedu. 

I dok mreže danima "gore" zbog Luke Black-a, i toga da li je njegova pesma pravi izbor za Evroviziju, veliki broj ljudi veoma je i znatiželjan da sazna što više o ovom ekcentričnom umetniku koji je svoju karijeru otpočeo još pre mnogo godina, iako je tek sad dobio pažnju koju zaslužuje. 

Luke Black pobednik je na PZE
ATA Images 

Tako se saznalo i da je Luka Ivanović, kako se zapravo zove, napustio rodni Čačak u potrazi za boljim životom, te da sada živi i radi u Londonu. Ipak, žal za Srbijom ne prestaje.

- Srbija mi mnogo nedostaje. Nikad se ne bih preselio u Englesku da sam mogao ovde da napravim neku muzičku karijeru isprva - rekao je Luka za K1.

- Ja sad živim u Londonu. Radim normalan posao. Radio sam i u restoranu pre ovoga. Sada radim u izdavačkoj kući, radim kao menadžer. Ne mogu sad da se pohvatam, sa menadžerisanjem sebe i drugih umetnika... (smeh) - istakao je Luke Black.

- Svi su tamo znali da idem u Srbiju da se takmičim. Moj šef je "lud" čovek. Podržava me, super mi je ta njihova fleksibilnost. Rekao mi je: "Da, da, idi, slobodno". Javio sam mu baš da sam pobedio. Sad se boji da ću da dam otkaz (smeh) - rekao je Luka na kraju.

Podsetimo, Lukina komšinica iz Čačka je nedavno otkrila više detalja o njemu.

- Beskrajno smo se radovali Lukinom trijumfu i uverena sam da će nas dostojno predstavljati u Liverpulu. Znam ga kao dete, vaspitan, kulturan, odličan đak, uz njegov rad i talenat ne čudi uspeh koji je postigao - kazala je ona.

- U subotu smo se okupili u mojoj kući i zajedno navijali i slavili, dok je Lukina mama pobedu čekala u prestonici, sa sinom. Pevali smo i radovali se do kasno u noć. Znajući Luku još kao dete, nisam sumnjala da će napraviti ovakav uspeh. Predan, posvećen i neverovatno talentovan mladić. Ne treba da bude iznenađenje ni ako nas ovaj predivni mladić pozitivno iznenadi i u Liverpulu. Ceo Čačak je uz njega - dodala je bila komšinica za "Kurir".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!