Prošle su godine od smrti čuvenog muzičara Princa Rodžera Nelsona, koji je bio neverovatno talentovan. Javnost ga pamti i po skandalima koji su na neki način obeležili njegov život.

Osim vokalnih i instrumentalnih sposobnosti imao je i glumački talenat, a pevačko umeće nasledio je od majke koja je bila džez pevačica. Zanimljivo je i da mu se otac bavio muzikom, bio je pijanista i tekstopisac koji je nastupao u džez grupi Prince Rogers Trio pod scenskim imenom "Prince Rogers". Princ je dobio ime po svom ocu, a još u detinjstvu je počeo da se bavi muzikom.

Posle kupovine serije neuspešnih demo snimaka, objavio je svoj debi album For You 1978. godine, a ostalo je istorija.

pevač princ bio je poznat po skandalima
The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia 

Zavoleo maloletnicu

Njegov ljubavni život posebno je privlačio pažnju javnosti, voleo je ženu koja je duplo mlađa od njega, a u vreme kad ju je zaveo, ona je bila maloletna. Naime, ona je imala samo 16 godina, a bila je izrazito zgodna radeći kao trbušna plesačica. Prins je tada imao 32 godine.

Četvorogodišnja ljubavna afera između Prinsa i Maite Grcia kulminirala je ekstravagantnim brakom, neverovatnim životnim stilom i tragičnim gubitkom dvoje dece, piše mirror.co.uk. Lepa Maita je u jednom intervjuu otkrila neke veoma fascinantne podatke o planetarno popularnom pevaču.

"Kad smo se upoznali, bila sam devica i nikada pre toga nisam bila u vezi", otkrila je ona.

"Uvek sam bila veoma fokusirana plesačica i veoma zaštićena. Prins je bio moja prva zaljubljenost, prva ljubav, ali se nismo upuštali u ozbiljne stvari dok nisam napunila 18 godina. Bio je pun poštovanja i veom strpljiv. Sećam se našeg prvog poljupca, tada sam pomislila: "O Bože, ovo se ne dešava! Sećam se da je bilo malo čudno. Ceo moj život sa njim je bio nestvaran, pokazao mi je neverovatne stvari i upoznao me sa predivnim ljudima," navela je Maita za britanske novine.

Koliko je njihova ljubav jaka govori i činjenica da je muzičar sve pesme pisao za nju.

"Sve pesme je pisao za mene, i to je bilo teško nadjačati. Posle njega sam se zabavljala sa nekolio muškaraca, muzičara, koji su pokušavali da mi napišu pesme, ali ja bih ih odmah sasekla rečima: "Ne pokušavajte! Ne možete se takmičiti sa njim!", rekla je Maita.

Tragedija koja ga je promenila

Princ je 1996. godine dobio sina. Nažalost, mališan je umro nekoliko nedelja kasnije zbog retke nasledne bolesti – Fajferovog sindroma (bolest deluje na rast i oblik kostiju).

Malenog Amira svakog dana su hranili preko cevčice i samo držali za ruku. Nakon što je doktor predlagao neke zahvate koji mu mogu produžiti život, ali ne i poboljšati kvalitet život, Prins je bio taj koji je rekao: "Moramo da ga pustimo."

Bio je Jehovin svedok

Prins, koji je kršten 2001. godine, bio je pobožni Jehovin svedok koji je čak išao od vrata do vrata. U oktobru 2003. godine, žena iz Eden Prerie, otvorila je svoja vrata i otkrila čuvenog stidljivog umetnika i njegovog basistu, bivšeg člana Sli and the Famili Stonea, Larija Grejema, kako stoje ispred njene kuće. Međutim, žena je ubrzo shvatila da su tu drugikm poslom, kako bi je vrbovali.

princ je najveću tragediju doživeo kada mu je umro sin
Shutterstock 

Na sudu sa sestrom

Godine 1987. Prinsova polusestra, Lorna Nelson, tužila ga je, tvrdeći da je napisala tekst pesme "U Got the Look", pesme iz "Sign the Times" u kojoj glumi pop umetnica Šina Iston. Međutim, sud je 1989. stao na stranu Princa.

Nakon kratke bolesti, Prins je umro od slučajnog prevelikog povećanja fentanila, 21. aprila 2016. godine. Očigledno je patio od zavisnosti od tableta za bolove već dugi niz godina.


Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!