Proslavljeni srpski fudbaler Siniša Mihajlović preminuo je krajem prošle godine u 53. godini. Jedan od najboljih srpskih fudbalera ikada, a kasnije i trener, izgubio je život posle duge i teške borbe sa leukemijom.

Siniša je rođen na današnji dan 1969. godine u Vukovaru, a da je živ danas bi proslavio 54. rođendan. Supruga Arijana poslala je emotivnu poruku - Miha slavi rođendan u raju, i ostali članovi porodice su iskoristili priliku da na društvenim mrežama podsete da je danas Sinišin rođendan.

- Danas slavim privilegiju što sam mogao da te slušam, pratim i volim. Srećan rođendan, ratniče- napisao je na Instagramu Alesandro Voljak.

Podsetimo, ovaj sjajni fudbaler je profesionalnu karijeru počeo davne 1988. godine u Vojvodini, a 1990. godine kupila ga je Crvena zvezda za milion tadašnjih maraka, što je bio apsolutni rekord u jugoslovenskom fudbalu. Tokom karijere osvojio je 16 trofeja, a do danas drži rekord u Seriji A sa 28 postignutih golova iz slobodnih udaraca. U Brazilu su jednom izmerili njegovu snagu udarca i otkrili da je lopta putovala brzinom od 165 kilometara na sat.

Siniša Mihajlović bi danas proslavio 54 rođendan.
Gianluca Ricci / Zuma Press / Profimedia 

Pored velikih fudbalskih uspeha koje je ostvario najviše za reprezentaciju Jugoslavije i Srbije i za italijanske fudbalske klubove u kojima je igrao Mihajlovića pamtimo i po bajkovitom ljubavnom životu. Naime, Siniša je 26 godina bio u braku sa zanosnom plavokosom Italijankom Arijanom, koju je upoznao dok je ona radila kao sportska novinarka.

Podsetimo, venčali su se 1996. godine u rimskoj opštini Campidoglio, a potom 2005. godine u manastiru u Sremskim Karlovcima. U braku su proveli 26 godina i imali petoro dece, dve ćerke i tri sina. Sinišina udovica Arijana je poznato televizijsko lice u Italiji. Upoznali su se u restoranu, a on je jednom rekao da je, kada ju je prvi put video, pomislio da će im deca biti lepa.

Inače, Siniša ima i vanbračnog sina kojeg je prvi put sreo kada je dečak imao 11 godina. Sina Marka Siniša je dobio devedesetih, kada je bio u vezi sa jednom Rimljankom, pre nego što je upoznao Arijanu. Priznao je očinstvo, ali je sina upoznao dosta kasnije.

O Marku se malo zna, iako Siniša nikada nije izbegavao da priča o njemu.

„Znalo se da imam sina, pisalo se o tome, priznao sam ga i preuzeo obaveze u vezi sa njegovim izdržavanjem. Međutim, do sada sam tu intimu čuvao samo za sebe. Naravno da sam želeo da ga vidim, srce mi se slamalo od same pomisli na to. Ipak, odlučio sam da sačekam da odraste, da postane punoletan i onda ćemo jednog dana kao odrasli pričati o svemu. Da mu kažem sve što imam", rekao je tada Siniša Mihajlović.

Sinišina supruga Arijana ne samo da je prihvatila Marka, već je često insistirala da ga pozove u goste kako bi i njihova deca upoznala brata. Siniša je popustio i usledio je dirljiv susret.

Bio je decembar 2004. godine i Marko je stigao na aerodrom u Milanu, a kada je pritrčao Siniši u zagrljaj, čulo se samo 'tata, tata, tata', preneli su tada mediji. Vanbračni sin Siniše Mihajlovića je dobro znao ko mu je otac, majka mu je sve ispričala. Gledao ga je na TV-u svakog vikenda kada je Calcio počeo, ali svog tatu nije upoznao sve do svog 11. rođendana.

Arijana je decu povela u McDonald's, pa na stadion da bodre Inter, pa je Marko prvi put video svog oca na delu. Igralo se protiv Brescie, a Miha je postigao gol iz slobodnog udarca sa 25 metara u 27. minutu. Prilikom nameštanja lopte, nesumnjivo je mislio na sina na tribinama, a kada je projektil završio u mreži, odmah se videlo kome je posvećena.

Te godine dogodio se još jedan dirljiv susret na porodičnom slavlju kada su Sinišini roditelji, Bogdan i Viktorija, prvi put upoznali svog najstarijeg unuka. „Majka se skoro onesvestila kada ga je videla. Pre nego što je počela da plače, uspela je da kaže:'Odmah sam znala da je to moj unuk'", opisao je Mihajlović pre smrti.

Antonio Ahel/ATAIMAGES, Instagram Siniša Mihajlović bi danas proslavio 54. rođendan.