Naš izgled često je odraz pogleda na svet: po načinu na koji se odevamo, vidi se šta volimo, cenimo, čemu težimo. Zbog toga su modne reference i citati vrlo česta pojava u odevanju. Jedan komad garderobe, ili njegov spoj sa drugim komadom, slučajno ili namerno podsećaju na likove iz sveta filma, muzike, stripa.

Upravo zbog toga, moglo bi se reći da je osvanuo veliki dan: na velikoj aukciji našli su se odevni predmeti likova po kojima ćemo pamtiti vreme u kom živimo.

Svetski poznata firma "Prop-store", koja u svom vlasništvu ima najlegendarnije simbole današnje kinematografije, rešila je da napravi veliku rasprodaju. Planirani prihod je oko 5.6 miliona dolara, a u prodaji je približno 900 odevnih i drugih predmeta. Naravno, vi ne morate da učestvujete na aukciji da biste se prisetili, a potom i iskoristili elemente stajlinga modernih mitskih ličnosti.

U prodaji je, na primer, purpurni fedora šešir koji je Džek Nikolson nosio kao Džoker u jednom od prvih modernih filmova o Betmenu. Potom, tu su duboke lakovane čizme Džulije Roberts iz "Lepe žene". Nije iznenađujuće što se na ovom štenderu našla i bomber-jakna koju je Tom Kruz imao na sebi kao pilot u spektaklu "Top gan", ali pravu stilsku poslasticu predstavlja crveni kožnjak koji je na razgolićenim prsima nosio Bred Pit u svom verovatno najboljem filmu - "Borilački klub".

Sve ovo, kao i još oko 895 stvari, možete kupiti na aukciji "Prop-stora", ali, ukoliko tražite pametnije rešenje, posao će vam završiti i neka od second-hand prodavnica, ili stari, dobri krojač i obućar.