Ovaj Australian Open definitivno je bio u znaku našeg tenisera Novaka Đokovića, ali i lepe Beloruskinje Arine Sabalenke koja je takođe nova šampionska. Teniserka je nakon pobede izjavila da joj je ovu titulu donela sudbinina, ali s obzirom da je krase je snažan forhend i kvalitetan servis, a u njenim poenima nema mnogo udaraca, svega nekoliko, činjenica je da protivnice uglavnom ne mogu da odgovore na ritam koji uspostavi sa osnovne linije. 

Inače, Sabalenka je rođena 5. maja 1998. u glavnom gradu Belorusije, Minsku. Otac joj je bio bivši beloruski hokejaški golman Sergej Sabalenka koji ju je i upoznao sa tenisom. Sa šest godina ju je odveo na teniski teren da odigraju meč, a Arini se ovaj sport toliko dopao, da je od tog trenutka postao sastavni deo njenog života. 

Ubrzo je počela da trenira na Nacionalnoj teniskoj akademiji u Minsku. Godinu dana nakon što je počela da trenira u Nacionalnoj teniskoj akademiji, Beloruski teniski savez ju je ubedio da se fokusira na profesonalna takmičenja niskog nivoa. Krajem 2014, Arina je pobedila u svom prvom profesionalnom meču u Istanbulu. Ostalo je istorija.

Nažalost, u novembru 2019. Sabalenka je izgubila svoju najveću podršku u životu – oca Sergeja koji je iznenada preminuo u 44. godini. Jednom prilikom Sabalenka je izjavila da je njen otac imao samo želju da ona postane broj 1, a kako stvari stoje, ovi snovi će veoma brzo postati stvarnost. 

Inače, Sabalenku mnogi zovu "mašinom" na terenom, ali i tigricom, ponajviše zbog tetovaže tigra na levoj ruci, zbog čega je i dobila nadimak, a s obzirom da su joj teniski uzori legendarne Serena Vilijams i Marija Šarapova, jasno je da ćemo tek videti sa njene strane kvalitetan tenise. 

Inače, zanimljiv je i Sabalenkin privatni život, s obzirom da je od 2021. u vezi sa hokejašem Konstantinom Kolstovim. Upravo joj je on  najveća podrška u svemu, i najveća uteha kada joj je otac preminuo.

Kada nije na terenu, teniserka kaže da je sasvim „normalna osoba“.

"Ja sam kao dve različite osobe na terenu i van terena. Zato što na terenu… moram da budem fokusirana i ozbiljna da bih dala sve od sebe i odigrala svoju najbolju igru. Ali van terena, pokušavam da budem opuštena, da se smejem, zabavljam. Kao normalna osoba", rekla je.

Međutim, mnogi su mišljenja i je Arina ne samo drugačija van terena po ponašanju, već i po izgledu, a dovoljan je jedan pogled da vam bude jasno zašto je to tako.

Lepa teniserka često objavljuje provokativne fotografije, naravno s "ukusom", a mnogi su saglasni da izgleda poput modela.

Njena sposobnost da se transformiše i izgleda poptuno drugačije prosto je neverovatna, zbog čega mnogi komentarišu da komotno može da se "prešalta" na manekenstvo, a neke od nejnih najlepših fotografija pogledajte u nastavku: 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!