Prošlu godinu pamtićemo po spektakularnom projektu savremene urbane vile koja je svoje mesto našla u samom srcu Dorćola. U neizvesnom glasanju, vila je dobila najbolju ocenu publike i ponela titulu Kuće godine 2022.

Upravo ova vila na Dorćolu u vlasništvu je košarkaša Marka Jarića koji je bio uporan da je kupi, dok je još uvek bila u svom izvornom stanju, iako je imala tri vlasnika koja su je nasledila.

Pisalo se da je bivši košarkaš u adaptaciju uložio oko tri miliona evra, a zanimljivo je da je odlučio da spolja zadrži približno isti izgled stare kuće iz predratnog perioda.

Vladimir Sporcic/news1, Instagram Vila Marka Jarića dok je bila u izgradnji.

Velelepna vila Marka Jarića od 700 kvadrata poseduje pet spavaćih soba, tri kupatila, teretanu, bazen, saunu, lift privatan parking. Vilom dominiraju svetli tonovi, uz dosta tamnobraon detalja i komada od drveta, dok je kuhinja opremljena po najnovijim standardima, što se možete uveriti u galeriji u nastavku:

MILOŠ MARTINOVIĆ Luksuzna vila Marka Jarića proglašena za najlepšu u 2022. godini.

Inače, poznato je da je Marko Jarić veliki ljubitelj luksuznih nekretnina, a portfolio kuća i stanova koji su u njegovom vlasništvu mogao bi da postidi i najveće zaluđenike za arhitekturu i dizajn.

Pored ove nekretnine na Dorćolu, Jarić je posedovao kuću u Majamiju, u kojoj je živeo sa bivšom suprugom Adrijananom Limom, a koju je ona prodala za 40 miliona dolara nakon razvoda.

Adrijana Lima prodala kuću u Majamiju za 40 miliona dolara nakon razvoda od Marka Jarića.
DARA KUSHNER / INSTAR Images / Profimedia 

Pre Majamija, Marko i Adrijana su živeli u vili u Los Anđelesu koja je često punila novinske stupce u danima njihove najveće sreće jer je u pitanju luksuzno zdanje iz svačijih snova.

Vila Marka Jarića i Adrijane Lime u Majamiju.
rac ral / Mavrixphoto / Profimedia 

Samo imanje prostire se na dve prostrane parcele, a vila ima tri spavaće sobe i tri kupatila. Nakon što su Jarić i Lima rešili da je prodaju, agencija za prodaju nekretnina opisala ju je kao „šarmantnu sa sjajnim karakterom“.

Iako je u pitanju nesumnjivo luksuzna holivudska kuća, ona ipak ostavlja utisak intimnog porodičnog kutka i sve je u njoj podređeno praktičnosti i uživanju, baš kao i nova vila na Dorćolu.

Američki mediji pisali su i da bivši košarkaš poseduje penthaus u Njujorku procenjen na 5.5 miliona dolara, jahtu vrednu 1.4 miliona, kao i vilu na ostrvu Indijan Krik na Floridi od 10 miliona.

marko jarić penthaus.
TimWaltman/Splash / Splash / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!