Australian Open možda nije "to-to" bez Rodžera Federara, ali čini se da slavnom teniseru ne nedostaje toliko stres sa terena. On je trenutno u Parizu gde je sa svojom suprugom Mirkom odlučio i da se pojavi na Nedelji mode, a malo je reći da je njihov dolazak izazvao ogromno interesovanje.

Mirka Federer i Rodžer Federer iznenadili su sve izdanjima na Nedelji mode.
Agence / Bestimage / Profimedia 

Naravno, oko njih se okupio creme de la creme svetskog džet-seta, te su tako na Dior reviji, pozirali sa Sidnijem Toledanom, koji je izvršni direktor LVMH, njegovom suprugom Katjom i Marijom Gracijom Čuri, koja je kreativna direkorka modne kuće.

Mirka Federer i Rodžer Federer privukli su ogromnu pažnju na Nedelji mode.
RINDOFF-BORDE / Bestimage / Profimedia 

Mikino izdanje posebno je privuklo pažnju ponajviše zbog njene neverovatne transformacije. Pojavila se u cvetnom kompletu, dugim čizamama i vunenom prsluku sa motivom ovna, koji izgleda dosta mladalački i trendi. Naravno, u pitanju su Dior komadi – a Mirka je ovan u horoskopu.

Federer je, sa druge strane, bio u tamno plavom odelu i izgledao veoma elegantno, ali svi su saglasni da je Mirka bila zvezda večeri. Inače, ona je godinama kuburila sa kilogramima, ali se sada čini da je to stvar prošlosti. 

Miroslava je nikad mršavija, a njena transformacija je neverovatna. Ipak, mnogi su komentarisali da bi ipak trebalo da angažuje stilistu, s obzirom da nije rešenje da na sebe "nabaci" dizajnerske komade, te da sad više nego ikad ima priliku da izgleda kao milion dolara.

Mirka Federer doterala je liniju do savršenstva.
Ron Asadorian / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

No, Mirka nikad nije bila neko ko se opeterećivao komentarima ljudi. "Čelična lejdi" je umnogome zaslužna za Federerov uspeh. Podsetimo, i Miroslava se svojevremno bavila tenisom, a najveći uspeh bio je kada je zauzela 76. mesto na ATP listi 2001. Samo godinu dana kasnije upoznala je Rodžera Federera i u to vreme bila je zauzeta, odnosno verena za bogatog Arapina.

Ipak, život je imao drugačiji plan za nju, pa je na kraju ipak završila u Federerovom zagrljaju. Oni su uplovili u romansu, iako je tada Rodžeru bio nepoznat podatak da je Mirka zapravo u tom trenutku bila verena i to za bogatog arapskog sultana. Kada je shvatila da je zaljubljena u Rodžera, Mirka je raskinula svoju veridbu.

Miroslava prestala je da se bavi tenisom 2002. godine zbog povrede stopala, ali je ostala aktivna na teniskim terenima kao najveća podrška poznatom Švajcarcu - nema turnira na kome ona nije uz njega, postala je njegov trener i PR menadžer. 

Rodžer Federer ludo je zaljubljen u Mirku.
i-Images, PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia 

Par se zakleo na večnu ljubav 2009. godine na intimnoj ceremoniji u Bazelu, a imaju četvoro dece, s tim što nisu isključili proširenje porodice.

Mirka je 2017. godine bila na meti kritike zbog izgleda u kupaćem kostimu, kada su je paparaci fotografisali na odmoru. Nikada nije želela da komentariše opaske na račun njene kilaže, pa je dobila epitet - žena bez kompleksa.

Mirka Federer našla se na meti kritika zbog izgleda.
OHPIX / KADENA / Profimedia 

Godinama se pričalo da je ona ta koja zavodi red u kući, a njen strog izgled na mečevima samo je dodatno pogrejao priče da je stroga i ambiciozna.

"Tokom 2004. godine ostao sam bez trenera pa je moja sadašnja supruga preuzela tu ulogu na sebe. Zagrevala me je uoči deset mečeva od kojih sam na devet pobedio. Tada je moj kolega Rodik u šali tražio da mu pozajmim Mirku da i njega zagreva, kako bi i on postigao tako dobar rezultat. Bez sve šale, naučila me je mnogo u životu, osim što sam uz nju postao bolji teniser i čovek, naučila me je i da se razumem u modu. Dok nju nisam upoznao, imao sam nekoliko pari farmerki i patika, a potom sam postao pravi elegantni gospodin," sa osmehom je jednom prilikom ispričao Rodžer.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!