Vruća vest obišla je svet mode kada je objavljeno da Dior ima novu direktorku – Delfin Arno! Ona je najstarije dete najbogatijeg čoveka na svetu koji se može pohvaliti bogatstvom 180,2 milijarde dolara i osnivač je LVMH-a. Bernar Arno je inače titulu najbogatijeg preuzeo od Ilona Maska u decembru 2022. godine.

Delfin Arno je od 2013. godine bila potpredsednik Luj Vitona, a sada je njen otac odlučio da je unapredi na višu poziciju. Bernar Arno je izvršni direktor LVMH-a, najveće kompanije luksuzne garderobe na svetu. Kompaniju čini nekoliko svetski poznatih brendova, uključujući Louis Vuitton, Marc Jacobs, Givenchy, Tiffany & Co, Moët & Chandon i Fenty Beauty, piše City Magazine.

Revija Dior muške u Parizu bila je prepuna bogatih i slavnih – a po prvi put se nova izvršna direktorka Diora i milijarderka Delfin Arno pridružila svojim bogatim prijateljima.

Delfin Arno sa Naomi Kembel.
RINDOFF-BORDE / Bestimage / Profimedia 

Delfinin otac je Bernar Arno, čovek sa nadimkom „vuk u kašmiru“, koji je trenutno najbogatiji čovek na svetu. On je suosnivač i predsednik konglomerata LVMH koji poseduje brendove Louis Vuitton, Moet i Hennessy, kao i Dior.

Arno je imenovao Delfin, najstariju od petoro dece, za svoju naslednicu, čime je ojačao spisak porodice na imperiju luksuzne robe.

Delfin će na svom novom poslu biti zadužena za poslove vezane za proizvode, a zameniće Pjetra Bekarija kojem će nova pozicija biti vođenje Luj Vitona.

Veoma poštovana, ozbiljna i izuzetno vredna poslovna žena, Delfin je diplomirala na EDHEC poslovnoj školi u Lilu i na Londonskoj školi ekonomije, gde je bila šefica studentskih organizacija.

Delfin Arno na reviji.
SGP / ddp USA / Profimedia 

Odrasla je uglavnom u Lilu, ali je provela tri godine u SAD kada se njena porodica preselila u Njujork. Svoju prvu Louis Vuitton torbu, braon torbicu Noe, dobila je za 18. rođendan.

Njena karijera počela je kasnih 1990-ih u konsultantskoj firmi McKinsey, gde je radila dve godine, a u Dior je prešla 2000. godine.

Ona je zaslužna za opstanak brenda 2011. godine nakon skandaloznih otkrića o antisemitskom ispadu u Parizu od strane britanskog kreativnog direktora Džona Galijana, što je dovelo do njegovog otkaza.

Nakon jednog propalog braka, sada je u vezi sa francuskim milijarderom Gzavijeom Nilom. Gzavije, koji je skoro deceniju stariji od nje, suvlasnik je lista Mond i 21. najbogatija osoba u Francuskoj sa procenjenim bogatstvom od 8 milijardi evra.

„Ja govorim samo kad imam nešto da kažem“, izjavila je Delfin jednom prilikom. „Moj moto je – živi skriveno i bićeš srećan“.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!