Fascinacija Dajaninim ljubavnim životom ne prestaje ni 26 godina nakon njene smrti. Iako se smatralo da je Čarls jedini bio neveran u njihovom braku, istina je da je i omiljena princeza utehu tražila kraj mnogih muškaraca.

I princeza Dajana bila je neverna u braku sa Čarlsom.
Royalty / Rainbird / Profimedia 

Tako su se na listi njenih ljubavnika našli major Džejms Hjuit za kojeg se dugo smatralo i da je Harijev pravi otac, policajac Beri Manaki koji je radio u obezbeđenju kraljevske porodice, Džejms Gilbi, njen prijatelj iz detinjstva, Oliver Hoar, poznati trgovac umetninama, hirurg Hasnat Kan i mnogi drugi.

Mnogi moćni i popularni muškarci su bili i zaljubljeni u Dajanu, ali im ona nikad nije dala šansu, ma koliko bili zgodni, poznati i za druge žene neodoljivi. I upravo tu dolazimo do jednog poznatog imena koje je danas veoma blisko kraljevskoj porodici, a posebno pokojnoj kraljici Elizabeti. U pitanju je niko drugi do Tom Kruz.

Mnogi moćni muškarci bili su zaljubljeni u Dajanu, a među njima i Tom kruz.
TIMMSY / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Naime, svojevremeno je Dajanin lični kuvar ispričao priču na Tviteru o tome kako su postojale iskrice između princeze i zvezde Holivuda. 

"Sećam se da je princeza Dajana vodila dečake na set "Nemoguće misije" da upoznaju Toma Kruza", napisao je na Daren Mekgrejdi. "Vils i Hari su voleli pirotehniku. Ali princeza Dajana... Rekla mi je - ode još jedan sa liste Darene. Pa on je prenizak!", ispričao je.

Očigledno, razlika u visini bila je previše za princezu, s obzirom da je ona bila visoka 1.78 cm, a Kruz je visok samo 1.70 cm, iako je bilo jasno da obe strane flertuju jedno sa drugim. 

Dajani je smetalo što je Kruz prenizak.
Agence / Bestimage / Profimedia 

Dajani je Kruz bio simpatičan, a Kruza i njegovu tadašnju suprugu Nikol Kidman upoznala je još 1992. na londonskoj premijeri filma "Far and Away", piše People. U svojoj biografiji "Dajana: Intimni portret" kraljevska biografkinja Džudi Vejd osvrnula se na ovaj događaj i istakla da je Ledi Di Kruza smatrala "izuzetno maštovitom".

Princeza je bila veoma uzbuđena zbog upoznavanja holivudske zvezde, a Daren je kasnije za Express rekao da je Dajana čak i spremila nekoliko šala da "razbije tremu". Ipak, kuvar je dodao da Nikol Kidman nije bila previše naklonjena Dajani zbog princezinog divljenja Kruzu, ali i njegove opsednutosti njom. "Ugrožavali su je njena harizma i moć", rekao je Daren. 

"To objašnjava zašto je Kidman uvek odbijala uloge koje su imale veze sa Dajanom, i čak se i ljutila na najbolju prijateljicu Naomi Vots koja ih je prihvatila", dodao je. "Čak i kada se razvela od Toma, i kad je Dajana poginula, i dalje joj je bila pretnja". 

Nikol Kidman bila je ljubomorna na Dajanu, čak i nakon razvoda od Kruza.
Profimedia 

Bila Dajana pretnja ili ne, Kidman i Kruz su par godina kasnije prisustvovali Dajaninoj sahrani u Vestminsterskoj opatiji 6. septembra 1997. godine.

Inače, priče o "ljubavnim iskricama" između Kruza i Dajane postale su aktuelne prvi put nakon što je glumac džentlmenski pomogao Kejt Midlton na crvenom tepihu tokom premijere filma "Top Gun: Maverick" 2022. u Kanu. 

Tom Kruz veoma je blizak sa Kejt i Vilijamom.
Dan Kitwood-Getty/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Poznato je da Vilijam i Kejt izrazito cene Kruza, a glumac je čak i prokomentarisao njihovu konekciju: "Imamo mnogo toga zajedničkog. Obojica volimo Englesku, avione i letenje", dodao je, ne skrivajući da je veoma dobar prijatelj sa budućim kraljem. 

Tom Kruz pomogao je Kejt Midlton.
Dan Kitwood-Getty/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Međutim, nešto kasnije iste godine, Kruz i Midlton postali su ponovo glavna tema javnosti kada je glumac uhvaćen kako gleda bez treptanja u Kejt tokom Vimbldona. 

Kejt Midlton pojavila se u žutoj haljini na Vimbldonu.
Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Naime Kejt se na prestižnom teniskom turniru pojavila u zanosnoj žutoj haljini, a jedan od onih koji nije mogao da joj odoli bio je niko drugi do Kruz. 

Tom Kruz zadivljeno je gledao u Kejt Midlton.
SEBASTIEN BOZON / AFP / Profimedia 

Papraco fotke obišle su mreže brzinom munje, a ljudi nisu mogli da prestanu da komentarišu trenutak u kom Kruz odmerava Kejt koja je u tom trenutku stajala pred njim. Vojvotkinja se sve vreme smejala, sve dok ga nije primetila u publici i radosno mu mahnula.

"Kako da je ne primeti u onoj fantastičnoj haljini?", "Ja ne mogu da se nagledam njenih fotografija, a ne on", "Guta je pogledom", "Neprijatnoooo, Tom koji Kejt pred svima bez imalo blama skida pogledom", "Kruz koji skida Kejt pogledom i mašta o valjanju po kraljevskoj postelji, a voleo bi to, ne?", "Tome, gledaj i plači, nijedna tvoja neće biti poput Kejt iako bi to voleo", "Kako odmerava Kejt. Čoveče, prestani da balaviš, ona je žena tvog druga", "Ali Tom koji se topi sa blago glupim izrazom lica dok gleda Kejt"... samo je delić onoga što se moglo pročitati na mrežama.

Doduše, Kruz svoje simpatije zaista nije krio ni od koga, mada, čisto sumnjamo da je Vilijamu baš želeo da "skine" Kejt uprkos insinuacijama pojedinaca. Ipak, mnogi su se našalili na konto priča da je Kruz svojevremeno "otkidao na svekrvu, a sad mu se sviđa snajka", te se čini da se glumcu veoma dopadaju pojedine članice kraljevske porodice.  

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!