Slavna mankenka i jedna od najlepših žena svetaHelena Kristensen proslavila je rođendan na Božić, a iako ima 54. godine i dalje radi punom parom kao model. Zanosnim izgledom i dalje ostavlja bez daha, te na njenu lepotu malo ko može ostati imun.

Danska lepotica pleni energijom i ne skida osmeh, međutim, malo ko zna da se iza naizgled srećnog lica kriju tajne koje su je "jele" godinama. Poznato je da njena najveća ljubav, frontmen čuvenog benda INXS Majkl Hačins imao jeziv, tragičan kraj, a sve zbog nezgode o kojo se ćutalo.

Naime, iako su o njegovoj smrti ispredane legende, poput onoga da je umro tokom se*sa sa devojom, istina je bila da se pevač ubio 1997. godine u hotelskoj sobi u Sidneju, a svemu je prethodio incident u Danskoj, koji se dogodio 5 godina ranije.

O svemu je progovorila čuvena manekenka Helena Kristensen, inače njegova bivša devojka, nakon što ju je Majklova sestra javno iskritikovala što je o svemu ćutala toliko dugo. Supermodel je podelila na Instagramu zajedničke trenutke sa slavnim rokerom, a na fotografijama deluju ludo zaljubljeni. Njih dvoje su uplovili u odnos nakon što je on ostavio Kajli Minog nakon 4 godine veze.

"Hej Majkl, upravo sam razgovarala s nekim tvojim prijateljima koji te jako vole. Podelili smo neke lepe uspomene i, naravno, mnogo smo se smejali jer je s tobom bilo tako zabavno i radosno. Učinio si da se svi osećaju živima i voljenima, oko tebe je uvek bilo jako čarobno svetlo, svetlo koje se nikada neće ugasiti. Hvala ti, Fabricio Feri, što si sa mnom podelio ovo", napisala je Helena u objavi.

Ovo je došlo kao neka vrsta odgovora na kritike Majklove sestre Tine Hačins koju je duboko povredilo što nije znala da je pevač imao povredu glave. Njihova porodica zapravo je tek pre tri godine saznala da je frontmena INXS-a udario taksista.

U razgovoru za The Sun izrazila je svoju ljutnju što je Helena toliko dugo čekala da progovori o incidentu, koji se dogodio kada je otišao u Dansku kako bi je video.

"Znam da je Majkl bio jako srećan s Helenom i bilo je trenutaka kad nisam mogla ni da zamislim da nisu zajedno. Ali osećala sam ljutnju kada sam prvi put saznala za napad jer sam smatrala da je njena dužnost bila da kaže nešto takvo porodici", izjavila je Tina.

"Postojale su sve te grozne priče o Majklu nakon što je umro, pa nije bilo u redu što nam Helena nije rekla za povredu glave. Bila je vrlo bliska s našim roditeljima i lako je mogla da dođe do njih. Sigurna sam da bi Majkl, da nije doživeo tu nesreću u Danskoj, i danas bio s nama", zaključila je Tina.

Čuvena manekenka je inače o incidentu prvi put javno progovorila u dokumentarcu o Majklovom životu: "Mystify: Michael Hutchence". Ispričala je sve o trenutku kada je videla kako je taksista vikao na Majkla da mu se skloni s puta pre nego što je izašao iz automobila i udario ga, izvestio je ABC. Udarac je bio toliko snažan da je pevač pao, razbio glavu o ivičnjak i ostao bez svesti nasred ulice.

"Bio je bez svesti i krv mu je tekla iz usta i uha", prisetila se Helena u dokumentarcu i rekla da ga je hitno odvezla u bolnicu i mislila je da neće preživeti noć. Međutim, Majkl se probudio, ali kao da više nije bio ista osoba kao pre.

"U njemu je došla do izražaja mračna, vrlo ljutita strana. Njegova ličnost se iz radosne, slatke, duboke i emotivne pretvorila u mračnu stranu", rekla je. Za tih nedelju ipo dana koliko je bio u bolnici, Majkl je bio agresivan, odbijao i gurao lekare i sestre, insistirajući da je dobro. Nakon toga mesec dana nije izlazio iz Heleninog stana, odbijao je da jede i povraćao krv.

Par je zatim otputovao u Pariz, u kojem su posetili stručnjaka, koji je potvrdio da su Majklovi senzori u mozgu oštećeni u napadu i da je pretrpeo višestruke kontuzije mozga, zbog čega je počeo da uzima lekove kako bi se nosio s boli uzrokovanom povredom. Helena je zaključila da je trauma uzrokovala depresiju i konačno samoubistvo u hotelskoj sobi u Sidneju.

"Kad je Majkl udario glavom, vratio se kao druga osoba i siguran sam da su mu lekari prepisivali svakakve čudne lekove", rekao je njegov prijatelj i basista Geri Birs za Sunday Night 2014.

"Bio je kreten, a to nije bio on, u tome je stvar. To nije bio Majkl kojeg smo poznavali i to je ono što je bilo toliko iznenađujuće. Nije osećao miris, nije osećao okus, pio je vino na flaše jer mu nije bilo ništa", otkrio je Geri.

Iako je Majkl javno govorio o gubitku mirisa i ukusa, Helena je morala da mu se zakune da će čuvati tajnu o napadu.

Manekenka je kasnije ponovo pronašla sreću, ali je priznala kako joj je ova tragedija obeležila mladost, te da nikada sebi neće oprostiti smrt bivšeg ljubavnika – za koju delomično krivi i sebe.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!