Odavno se zna da o ukusima ne treba raspravljati, jer kada se to radi nastane haos na mrežama kao kada je nedavno obelodanjeno ko je najlepši muškarac prema nauci. 

Na prvom mestu ubedljivo se nalazi Robert Patison prema matematičkom "zlatnom preseku". Za one koji ne znaju, "zlatni presek" je jednačina za merenje lepote na osnovu proporcija, koja potiče iz antičke Grčke. Postavlja proporcije za koje smatra da su najprijatnije oku, a zatim meri koliko se objekat približava tim istim, kako neki kažu, "savršenim" proporcijama.

Dr Džulijan De Silva, koji vodi Centar za naprednu kozmetičku i plastičnu hirurgiju lica u Londonu, primenio je zlatni presek na 12 specifičnih merenja na licu osobe koristeći softver za mapiranje lica. Odatle je nastavio da analizira koja su od svetskih poznatih lica najbliža zlatnom preseku.

Prema De Silvinoj studiji, otkriveno je da se lice Roberta Patinsona 92,15 odsto podudara sa zlatnim presekom lepote. Prema njegovom istraživanju, glumac ima savršen položaj očiju, čela, kao i oblik lica, dužinu i širinu nosa, usne i bradu. 

Međutim, iako je bilo onih koji su oduševljeni odabirom, glasnija je druga strana koja glasa da se prvo i drugo mesto zamene. Naime, na drugom mestu, sa 91,08 odsto podudaranja nalazi se Henri Kavil.

Bredli Kuper nalazi se na trećem mestu sa takođe 91,08 odsto.

Breli kuper je na trećem mestu najlepših muškaraca po nauci.
Shutterstock 

Bred Pit je četvrti sa 90,51 odsto podudaranja.

Bred Pit je na četvrtom mestu najlepših muškaraca.
Shutterstock 

U moru komentara često se moglo pročitati "imaju li naučnici oči", te čak neki žele i peticiju da čuveni "Witcher" bude broj jedan. 

Henri Kavil prema mišljenju mnogih zaslužuje da je na prvom mestu.
Youtube 

Šta vi kažete, ko zaista zaslužuje da je na prvom mestu liste? Glasajte u anketi i podelite sa nama vaše mišljenje.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!