Izabel Ađani bila je i ostala jedna od najlepših žena na velikom platnu. Čak i danas, iako ima 67 godina, francuska glumica oduzima dah lepotom, a u retkim prilikama kada se pojavljuje u javnosti hipnotisala bi sve okupljene. 

Nažalost, iako su joj uloge i hit filmovi doneli brojne prestižne nagrade i karijeru o kojoj bi neko mogao samo da sanja, kada je reč o ljubavi, tu je priča bila potpuno drugačija. Na ovom polju joj nisu "cvetale ruže", a nož u srce zabio joj je upravo onaj kojeg je najviše blela. 

Izabel Ađani i dan-danas oduševljava lepotom.
Capital Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Francuskinju egzotičnog izgleda oduvek je pratio veo misterije. Intervjue nije davala, a privatni život je pokušavala da zadrži za sebe, iako ga je teško skrivala.

Ono što o njoj zasigurno znamo je to da se proslavila ulogom u filmu 'Kraljica Margo', a u karijeri je pet puta okrunjena francuskom nagradom Cezar, te je 1981. osvojila dvostruku nagradu za najbolju glumicu u Kanu.

Izabela je rođena u braku između Alžirca i Nemice, a i sama je rekla da je ljubav njenih roditelja bila "nemoguća", ali ona prava, čarobna, kakva se dogodi jednom u milion godina. Majka je zbog oca ostavila tadašnjeg muža i dvoje male dece, a zbog toga se nije pokajala do kraja života. Detinjstvo je provela u predgrađu Pariza, gde su joj roditelji emigrirali, u sirotinjskoj četvrti u kojoj su na ulicama živele bande, a njene prve godine u Parizu su bile jako siromašne.

Izabel Ađani privlačila je pažnju nestvarnom lepotom.
printscreen/youtube 

Bili su obitelj migranata i nisu imali ništa osim ljubavi. Njen otac je bio strog i konzervativan pa je terao Izebalu da vredno uči i neprestano čita.

Glumica je kasnije ispričala da joj je trebalo 15 godina terapije kod psihologa da prihvati i shvati svoju lepotu jer joj je otac branio da se gleda u ogledalo. Kada je imala samo 14 godina, stvari su se promenile. Primetio ju je poznati filmski agent na ulicama Pariza i dobila je prvu ulogu u filmu 'Le Petit Bougnat'.

Ono što je ovu divu oduvek, osim njene lepote, učinilo intrigantnom i zanimljivom javnosti je njen buran ljubavni život. Izabela je imala ukupno osam ozbiljnih i velikih ljubavi, ali samo jednu pravu - o kojoj govori i danas.

Afera sa omiljenom američkom "slatkicom"

Život joj je tako obeležila šestogodišnja veza s trostrukim oskarovcem Danijelom Dej-Luisom, s kojim ima sina, a koji ju je ostavio trudnu, bez ijedne reči. Nikada joj nije rekao zašto je njihovoj vezi došao kraj. Naime, kasnije se saznalo da je u vreme kada se porađala, on uživao u aferi s Džulijom Roberts.

'On je ljubav mog života. Završila se jer je bila nemoguća, neshvatljivo jaka. Naša ljubav je bila kao neizlečiva bolest. Jedan pogled na njega i znaš da je čovek spreman da ti nanese bol. Nije mogao da razdvoji uloge koje je igrao iz stvarnog života. Često se ponašao kao da nije sa ove planete, prepuštajući se heroju kojeg je igrao. Imali smo strast u najčišćem obliku i tako nešto je uvek osuđeno na propast. Imali smo ljubav o kojima ste čitali u klasičnim romanima. Uništilo nas je to što sam mu dopustila da bude centar mog života', rekla je božanstvena Francuskinja mnogo godina nakon raskida.

'Napravila sam ozbiljnu grešku u životu. Žene ne bi trebali da budu doktorke u vezama. Spašavala sam svoje muškarce, a oni su kasnije sreću gradili s drugima. Gledali su me kao psihologa. Muškarci ne vole žene koje ih vide kao slabe, u najgorim danima. Ne podnose žensku snagu. Mrzeli su moju ljubav i bili su slabi i ranjivi', objasnila je Izabela jednom prilikom.

Inače je glumica dobila još jednog sina, dakle ukupno ima dvoje dece, krajem 1970-ih s kinematografom Brunom Najtenom.

Nakon ljubavnog fijaska s Dej-Luisom se zaljubila i verila a za poznatog muzičara Žam-Majkl Žara ali ni ta ljubav nije potrajala pa su se razišli 2004. godine.

Danas je prekrasna Izabela sama te je javno rekla kako je njen ljubavni život ispunjen tragičnim greškama zbog kojih će se uvek kajati.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

ŠOK PREOKRET! Milica Pavlović ipak neće da tuži Anu nikolić zbog pesme? Oko jedne stvari se lomi AFERA PROVERENO KREĆE NOVIM TOKOM Kurir televizija

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!