Interesantno je da mi lekcije o rokenrolu daje osoba koja poslednjih godina svoj put na top-liste krči pevajući božićne dečje pesmice - rekao je Elton Džon reagujući na gostovanje Roda Stjuarta u jednoj televizijskoj emisiji, gde je izjavio kako mu Eltonova najava oproštajne turneje "deluje potpuno neiskreno i smrdi na pokušaj rasprodaje karata". Uz to, dodao je da "najava penzije nije baš nešto što je u skladu sa rokenrolom."

"Osoba koja me kritikuje zbog promovisanja turneje dok sedi u fotelji i promoviše svoju svakako ima j****o debeo obraz," odgovorio je Elton.

Nakon toga, Rod je osetio potrebu da uputi "izvinjenje" kolegi. Naravno, u njega je uspeo da spakuje i par novih uvreda:

"Ona (Elton) me trenutno baš ne voli. Istina, rekao sam neke stvari nepromišljeno. One su tačne, ali sam ih rekao nepromišljeno. Kad dođete u emisiju, producenti vas naliju alkoholom kako biste što više lupetali - sipali su mi četiri čaše čiste votke i, normalno, temperament mi je proradio. Prosto, rekao sam da mi zakazivanje 300 koncerata za 3 godine deluje malo kao zgrtanje para. Znam čoveka."

Rod se tu nije zaustavio:

"On je dobio dvoje dece vrlo, vrlo kasno u životu i mislim da će mu sada nedostajati. Ja planiram turneje u skladu sa potrebama svoje dece i zbog toga što stižem da provedem vreme s njima, svakom narednom koncertu se radujem."

Istina, nije dugo prošlo, a Elton je rešio da ponudi maslinovu grančicu Rodu, ali to je naposletku prouzrokovalo samo još veći animozitet.

"Bio sam jako ljut na Roda, ali kad sam se smirio, poslao sam mu poruku u kojoj sam mu rekao da se nas dvojica predugo znamo da bismo sve to tako olako proćerdali zbog gluposti."

Eltonu je odgovorio Rodov menadžer, objasnivši da ovaj mora da odmara glas između nastupa, pa ne može da razgovara s njim.

"Ipak, na televiziji je mogao da priča," konstatuje Elton. "Nemam pojma šta sam uradio da ga toliko uznemirim. Dobro, to zvuči ironično s obzirom na svo vreme koje sam utrošio da smislim kako da ga namerno iznerviram," zaključio je legendarni pevač.