Koliko je svet modelinga oduvek bio strog, govori činjenica da mnoge mršave devojke nisu uspele da zadovolje visoke kriterijume istog. Do željenih proporcija figure uvek je falio koji kilogram manje, zbog čega su i one najupornije narušavale sebi zdravlje. Ipak, vremena su se menjala i onda smo dobili kategoriju „plus size“ modela, o kojima i dan danas postoji mnogo polemike.

Kategorija koja posebno privlači pažnju, jeste ona sa devojkama koje su zahvaljujući specifičnom ili neobičnom izgledu zadobile veliku popularnost i ušle u svet modelinga. Danas zarađuju poput svetskih top modela a svojim izgledom se ponose, iako se svakodnevno bore sa mnogobrojnim osudama.

Jedna od njih je Sofija Hađi Pantelis, devojka sa Kipra, koja je na Instagramu postala planetarno popularna kada je jedan dan došla na ideju da svoje prirodno spojene plave obrve ofarba u crno.

Njenu lepotu nikada niko nije osporio, ali zbog obrva dobija mnoštvo uvreda i negativnih komentara. Ipak, Sofija je pokrenula hešteg #UnibrowMovement, a budući da njen profil broji skoro pola miliona pratilaca, na ovaj izazov odazvale su se žene širom sveta.

Francuska manekenka Maeva Điani Maršal sa samo dvadeset godina doživela je moždani udar.

Tokom oporavka uzimala je lekove, koji su u kombinaciji sa sunčevom svetlošću izazvali alergijsku reakciju. Ona se odrazila na njeno lice i iako danas mnogi misle da se radi o pegama, Maeva na licu ima opekotine. Zbog svoje nesvakidašnje lepote i sada unikatnog lica, postala je jako tražena u svetu modelinga.

Maria Oz, manekenka iz Ukrajne, privukla je veliku pažnju na društvenim mrežama zbog krupnih očiju.

Mnogi njeni pratioci isticali su da Maria fotošopira svoje fotografije, ali ona je nekoliko puta govorila da je takve oči nasledila od svog oca. Zbog toga je mnogi nazivaju „porcelanskom lutkom“ jer njene fotografiju uvek u prvi plan ističu oči.