Pevač Robi Vilijams dugo se nije pojavljivao u javnosti, a sada se vraća u punom sjaju. 8. decembrakada će nastupiti na FIFA Svetskom prvenstvu u Kataru.

Okidač za 'mržnju' je stanje ljudskih prava u Kataru, kao i njihov odnos prema homoseksualnosti i tretmanu radnika migranata. Drugi muzičari, uključujući Dua Lipu i Roda Stjuarta, nedavno su rekli da neće nastupiti tamo.

Ali u odlomku iz Vilijamsovog intervjua za italijanske novine Venerdi di Repubblica, koji bi trebalo da bude objavljen sledećeg meseca, bivši član 'Take That' grupe je rekao: 'Naravno da nigde ne odobravam bilo kakvu zloupotrebu ljudskih prava. Ali ako nigde ne odobravamo kršenje ljudskih prava, onda bi to bila najkraća turneja koju je svet ikada video: ne bih mogao ni da nastupam u svojoj kuhinji.'

Robi Vilijams nastupiće u Kataru.
Shutterstock 

Zatim je dodao: „Svako ko ostavlja poruke „ne Kataru“, to radi na kineskoj tehnologiji. Bilo bi licemerno od mene da ne idem (u Katar) zbog mesta na koja idem."

"Dobijete mikroskop koji kaže: 'Ok, ovo su zli likovi i moramo se udružiti protiv njih', oni neće moći da odu."

Inače, Vilijams, koji je svojevremeno važio za jednog od najpopularnijih pevača i miljenika žena, nije dugo bio aktivan na muzičkoj sceni, a ni noviji projekti nisu mogli da nadmaše njegovu staru slavu.

Nedavno je započeo veliku turneju po Evropi, koja je dobila ime po njegovom novom komercijalnom albumu 'XXV', na kom su se našli njegovi najveći hitovi, ali remasterovani i 'osveženi', odnosno modernijeg tona.

Zanimljivo je da je njegov put do uspehu započeo 1995. godine kada je započeo solo karijeru, a od tada je prodao više od 85 miliona albuma. Iza sebe ima brojne nagrade, ali iako su mu mnogi zavideli na svemu što je postigao, smatrajući da je njegov put lak, istina je da se svih ovih godina borio sa ozbiljnim psihičkim problemima.

Naime, 2019. godine izrekao je šokantno priznanje koje je odjeknulo u javnosti kao grom iz vedra neba. Pevač je tada otkrio da je tri godine bio zarobljen u kući. Zarobljenik sopstvenog uma. Bolovao je od agorafobije, što znači da se plašio otvorenih prostora. Velika i teška borba sa samim sobom trajala je od 2006. do 2009. godine.

Otkrio je da je tri godine proveo na kauču jedući čips i gledajući TV, a za to vreme Ajda Fild, njegova supruga, ušla je u njegov život i uspela da ga 'izvuče iz kuće' i vrati u oči javnosti.

Robi Vilijams.
Shutterstock 

Par se venčao 2010. i kasnije je dobio troje dece: Teodoru Rouz (6), Čarltona Valentina (4) i Kolet Džozefin (11 meseci).

„Kada smo dobili prvo dete, moja žena je bila zabrinuta da li će se dati za pravu osobu, jer sam se tada krio i prva tri meseca sam samo igrao igricu. Prva tri meseca života naše bebe dok sam igrao igricu Aida je rekla: 'Sigurna sam da je dobar čovek, ali šta radi?' Posle tri meseca izašao sam iz svoje 'pećine' i tek tada sam bio spreman da se suočim sa odgovornošću i budem otac“, priznao je svojevremeno pevač.

Osim straha od otvorenih prostora i straha od odgovornosti, priznao je da je patio i od telesne dismorfije i noćnog prejedanja, a svakako je bilo gore kada je u dvadesetim godinama doživeo teške halucinacije. Priznao je da je skoro bio u iskušenju da izvrši samoubistvo jer se osećao da ga proganja duh.

Pevač je dobar deo života vodio teške psihološke bitke, a otkrio je i da je kuća u kojoj je živeo sagrađena na groblju. „Da sam ostao u toj kući, ubio bih se“, priznao je jednom prilikom.

Robi je tada rekao da su se u toj kući vrata sama zaključavala, da je u nekim sobama čuo muziku i korake kada je bio siguran da u toj kući nema nikoga osim njega. Zatim je uletao u automobil i sakrivao se na zadnje sedište. Poznato je da je tokom tog perioda Robi konzumirao kokain.

Supruga Ajda bila je veliki spas za pevača, jer je uz njenu pomoć uspeo da prevaziđe sve zavisnosti od opijata, fobije i strahove od odgovornosti.

Inače, pevač je u svet muzike ušao 1990. godine kao član grupe 'Take That', ali je grupu napustio 1995. godine, želeći da se bavi solo karijerom koja mu je donela ogroman uspeh. Uspeo je da prevaziđe psihičke probleme i prepreke, zahvaljujući kojima danas vodi normalan porodični život.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!