Glumci iz mamutske serije "NCIS Nju Orleans" tužili su produkcijsku kuću CBS zbog toga što su na poslu umalo poginuli snimajući scenu pljačke draguljarnice, kad se na licu mesta pojavila prava policija i pohapsila ih po kratkom postupku.

Izgleda da su bili veoma uverljivi.

Drš'te lopova!
Profimedia Drš'te lopova!

Dvojica glumaca, zajedno sa vlasnikom juvelirske radnje u kojoj je scena snimana, rešili su da podignu tužbe jer pre snimanja ove akcione scene nadležni nisu dobili sva potrebna ovlašćenja za to, među kojima je i odobrenje policije. Oni su pristali da odglume pljačku misleći da to podrazumeva poštovanje svih bezbednosnih protokola, što se pokazalo kao netačno.

Tek što je snimanje počelo, vlasnik susedne prodavnice čuo je dramu kod komšije i pozvao policiju. Interventna jedinica praktično se odmah pojavila na "mestu zločina", noseći - pravo naoružanje.

Glumci su, konsternirani, podigli tužbu jer je u tom trenutku jedan pogrešan pokret mogao da ih upokoji.

Odbrana CBS-a nema baš puno opcija - oni pokušavaju da slučaj prebace na sud u Lujzijani, jer se tamo odigrao nemili događaj, ali tužba ostaje pri tome da je za ovo nadležan kalifornijski sud, pošto je tu smeštena produkcijska kuća.