Slavni američki glumac Oven Vilson osvojio ljude širom planete komičnim ulogama, a iako ima 55 godina i dalje nema nameru da stane da snima filmove po kojima je prepoznatljiv. Njegov zaštitni znak je njegov smisao za humor, ali i iskrivljen nos. Glumom je bio okružen od malih nogu jer je odrastao je s dvojicom budućih glumaca: braćom Endruom i Lukom.

Njegov suptilni humor i pomalo neobične uloge do izražaja su došle u filmovima poput "Prodica čudaka", "Lovci na deveruše", "Noć u muzeju", "Zulender" i mnogi drugi...

Glumom počeo da se bavi kao student

Još kao student na unoverzitetu u Teksasu upoznao je redietelja Viza s kojim se udružio i snimio film "Bottle Rocket" 1996. godine. Ubrzo nakon toga, Oven se preselio u Los Anđeles sa braćom koja su takođe glumci.

oven je glumom počeo da se bavi tokom studenstkih dana
Shutterstock 

Dok je boravio u Los Anđelesu, Oven je s Andersonom je napravio još tri filma: "Tajkun iz Rušmora", "Porodica čudaka" i "Panika pod morem".

Nakon saradnje s Andersonom na nekoliko filmova, pojavio se i u nekoliko visokobudžetnih filmova s ​​Benom Stilerom, ipak, najveći komercijalni uspeh doneo mu je film "Lovci na deveruše".

Kroz svoju karijeru pozajmljivao je glas Munji Mekvinu, automobilu u animiranom filmu "Cars" i njegovim nastavcima, a radio je i na drugim sličnim projektima.

oven je nekoliko puta glumio sa benom stilerom
The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia 

Ljubavni život

Oven je bio u vezama sa mnogim slavnim damama među kojima su Demi Mur, Kejt Hadson i Šeril Kol.

2006. godine bio je u vezi s kolegicom Kejt Hadson s kojojm se upoznao na snimanju filma. Nažalost, ova veza je bila kratkog daha i razišli su se već 2007. godine. Isto tako, Oven je pre nje bio i u vezi s Džesikom Simpson i Dženifer Aniston.

oven vilson jedno vreme bio je u vezi sa dženifer aniston
Shutterstock 

Presekao sebi vene

26. avgust 2007. umalo nije bio koban za Ovena Vilsona. Tog dana odveden je iz svoje kuće u Santa Monici u bolnicu nakon upućenog poziva za lekarsku pomoć. Tek kasnije se iz policijskih izveštaja saznalo da su reagovali na pokušaj samoubistva. Oven je presekao vene na rukama i poopio punu bočicu jakih tableta za spavanje.

Spekulisalo da je pokušao Oven pao u depresiju nakon raskida sa Kejt Hadson. Mesecima je išao na tretmane kod psihologa, a doživeo je nervni slom kad je bivšu ljubav ugledao u naručju kolege Daksa Šeparda. Da ga brat nije pronašao na podu kupatila, u nesvesnom stanju i sa prerezanim venama, Holivud bi ostao bez jednog od svojih najboljih komičara.

Pušten je kući nakon manje od nedelju dana bolničkog lečenja. Kako bi se posvetio svom mentalnom zdravlju, otkazao je nekoliko nastupa i odustao od snimanja filma.

Svoj ljubavni život krije kao zmija noge, a pre izvesnog perioda snimljen je sa nepoznatom devojkom za koju se spekuliše da je osvojila Ovenovo srce.

oven vilson sa nepoznatom devojkom
Snorlax / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Odbija da upozna ćerku

Oven Vilson se svojevremeno pet godina zabavljao sa umetnicom Varuni Vongsvirats, a pre četiri godine dobili su ćerku Lajlu. Međutim, glumac nije želeo da ima išta ni sa bivšom devojkom, ni sa bebom, a čak je tražio i test očinstva.

Ironija je što uprkos dokazanom očinstvu, on i dalje ne želi da upozna ćerku, dok sa sinovima Robertom i Finom, koje je dobio s dve različite žene komunicira sasvim normalno i uobičajeno.

- Pomaže finansijski, ali nikada se nije samo o tome radilo. Lajli treba otac. Ironično je kako u filmovima glumi uloge brižnih očeva, a nikada nije sreo svoju ćerku - rekla je Varuni za Daily Mail.

oven vilson odbija da upozna svoju ćerku
Old Boy's Club / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Džesika Bil o savršenim roditeljima TikTok/jessbiel

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!