U tužbi, koju je u ponedeljak višem sudu u Los Anđelesu podnela Kristin Herš (65) navodi da ju je glumac Voren Biti (85) prisilio na seks kada je imala 14 godine, piše "Dejli mejl".

Biti je osumnjičen da je "iskoristio" Kristin Herš koju je upoznao na snimanju filma 1973. godine, a zlostavljanje se dogodilo kasnije te godine.

Kristin je na snimanje u Los Anđeles odvela komšinica koja je već bila zaposlena na setu. Prema njenim rečima, Voren Biti koji je tada imao 35 godina, poklanjao joj je "previše pažnje".

U tužbi se navodi da joj je Biti više puta davao komplimente pre nego što joj je dao svoj telefonski broj i tražio od nje da ga nazove kad bude blizu njegovog hotela. Dalje se navodi da je tokom 1973. godine, kada je Herš imala 14 godina, Biti iskoristio svoj "položaj i status holivudske filmske zvezde" kako bi je prisilio na seks sa njim.

U sudskim dokumentima predatim u ponedeljak Višem sudu u Los Anđelesu ne spominje se direktno ime Vorena Bitija ali se jasno ukazuje na njega.

Prema tužbi, on ju je pozvao u hotel u kojem je živio, odveo ju je u svoj auto, ponudio joj pomoć oko školskog zadatka i razgovarao sa njom o gubitku nevinosti.

Glumac je u tužbi opisan kao "Klajd iz filma "Boni i Klajd" koji je za tu ulogu bio nominovan za Oskara.

Voren Biti.
Joe Sutter/PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia 

"Dejli mejl" kontaktirao je pr tim Vorena Bitija kao i advokate Kristin Herš.

"Koristio je svoju ulogu, status i moć poznate holivudske zvezde kako bi dobio pristup, manipulisao njome, iskorišćavao je i prisiljavao je na seksualni kontakt tokom nekoliko meseci u državi Kaliforniji", navodi se dalje u službi.

U tužbi se tvrdi da Hirš nije mogla da pristane na seksualan odnos jer je bila maloletna u to vreme, a sada traži odštetu i kaznu za Vorena Bitija. Zbog zlostavljanja koje je prema njenim rečima doživela, pretrpela je emocionalnu i psihičku bol. Borila se sa osećajem srama i krivice.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!