"Osvetnička haljina" koju je princeza Dajana nosila 1994. godine ušla je u istoriju. Čuvenu scenu imaćemo priliku da pogledamo u 5. sezoni "Krune". Dok svi bruje o premijeri serije koje će se baviti zanimljivim detaljima kao što e odnos kraljice Elizabete i princa Filipa, ali i kralja Čarlsa i ledi Dajane, postavlja se pitanje šta se zaista desilo iza kulisa?

Dajana je imala 33 godine kada se razdvojila od princa Čarlsa. Naime, njih dvoje su se rastali 1992. godine, a dve godine kasnije princ je priznao da je bio neveran svojoj supruzi. On je dodao da je pokušavao da joj bude veran, međutim, ispostavilo se da je to u njegovom slučaju bila nemoguća misija.

Inače, ovo j bio prvi put da je bilo koji član kraljevske porodice javno priznao neverstvo. Nakon što je otkrio ove šokantne detalje, princ Čarls je u fokus stavio svoju tadašnju ljubavnicu Kamilu Parker-Bouls.

princeza dajana u osvetničkoj haljini
NILS JORGENSEN / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Kada je intervju sa Čarlsom emitovan širom sveta, princeza Dajana pojavila na gala svečanosti u Londonu, noseći jedan od najefektnijih stajlinga ikada.

Crna mini-haljina sa potpisom Christine Stambolian sa otvorenim ramenima i dekolteom otkrila je njene duge noge i top figuru, a ubrzo je ova haljina nazvana "osvetničkom haljinom".

Fanovi serije "Kruna" mogli su da vide glumicu Elizabet Debiki, koja je preuzela Emu Korin u ulozi Dajane, kako u 5. sezoni nosi verziju ovog čuvenog look-a.

Kejti Nikol, stručnjakinja za kraljevsku porodicu rekla za za "ET" da će osvetnička haljina biti jedan od najupečatljivijih momenata u seriji. Ona je primetila da je Dajana imala kombinaciju "posebno naručenu dizajnerki" i da ju je čuvala za pravi trenutak u kojem će je poneti kako bi Čarlsu stavila do znanja šta je izgubio!

"Dajana je bila ikona stila. Volela je modu. Često je nosila veoma smele haljine, prilično eksponirajuće, ali ova je bila na drugom nivou", rekla je Nikol.

Prema dizajnerki koja je bila zadužena za ovaj izgled, Kristin Stambolijan, Dajana nije ni trebalo da obuče ovu haljinu te večeri. Nameravala je da nosi Valentino kreaciju, ali kada je modna kuća prerano objavila neovlašćeno saopštenje za štampu o haljini "na Dajanino nezadovoljstvo", ona se predomislila i odlučila da obuče jednu od ajvažnijih toaleta koje je čuvala za posebnu priliku.

ledi dajana bila je ikona stila i mnogo je volela modu
Martin Keene / PA Images / Profimedia 

Inače, kraljevska porodica nije želela da članovi porodice nose crnu garderobu jer se to smatralo pogrebnom odećom, te je tako Dajanina odluka da nosi čuvenu haljinu u ovom trenutku bila vrlo neposlušna i simbolična.

"Njen potez je ispao vrlo simboličan za trenutak kada je odlučila da ponese haljinu. Na nekin način, njen potez može da se doživi kao objava smrti braka, odlazak iz palate, a zatim ponovno rođenje nje kao nezavisne žene", objasnio je Sidoni Roberts.

Princeza Dajana bila je ikona stila, a mnogim damama je i dan danas insipracija. Neka od njenh najboljih izdanja, pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

Richard Gillard / Camerapress / Profimedia, CNP / ddp USA / Profimedia Modni til omiljene princeze

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!