Skandali nisu retkost u kraljevskoj porodici, ali jedan je umalo mogao da izazove i međunarodni incident i to samo zato što bivši  predsednik Tramp, koji je u to vreme bio samo američki milijarder, nije umeo da drži jezik za zubima, ili makar da bira reči.

Detalji celokupne situacije opisani su u novoj biografiji "The King: The Life of Charles III" koja je već podigla ogromnu prašinu zbog navoda o životu sadašnjeg kralja i njegovim navikama. 

Svemu je prethodio toples skandal kada su paparaci uslikali Kejt Midlton tokom odmora sa Vilijamom bez gornjeg dela kupaćeg kostima, ali i u brojnim škakljivim pozama, gde se mogla videti njena pozadina dok joj je princ nanosio kremu za sunčanje.

Očekivano, "gole" fotografije izazvale su haos u javnosti i more komentara. A jedan od onih koji se prvi oglasio i nije štedeo reči na lepu vojvotkinju bio je upravo Tramp. 

"Kejt Midlton je sjajna – ali ne bi trebalo da se sunča naga – sama je kriva. Ko ne bi slikao Kejt i zaradio mnogo novca ako se ona sunča gola? Navali na Kejt", napisao je na Tviteru u svom maniru Tramp.

Njegove reči direktno su protumačene kao udar na kraljevsku porodicu, i poziv na linč, a "Trampova kritika Kejt rezultirala je onim što je jedan batler iz Klarens Hausa nazvao "bujicama vulgarnosti" princa Čarlsa i njegovih sinova“, tvrdi se u odlomku iz knjige Kristofera Andersena.

princ Čarls i Vilijam bili su besni zbog Trampa.
pritnscreen/youtube 

Inače, knjiga će se naći u prodaju od 8. novembra, a očekuje se da će procuriti još škakljivih detalja. "Kada je Tramp izabran za predsednika 2017. godine, Čarls je pitao zajedničke američke prijatelje za njega, kad god je mogao", rekao je autor, čak i tokom venčanja princa Harija sa Megan Markl.

"Bilo je važno da ne reaguje previše snažno ili ode predaleko, neki od donatora njegovih dobrotvornih organizacija, uključujući i one sa najdubljim džepom, bili su Trampove pristalice", napisao je Andersen.

I pored toga, Čarls i njegovi sinovi su "usijali telefonske linije između Klarens hausa i Kensingtonske palate" u pokušaju da poremete planiranu posetu Britaniji predsednika Trampa 2017. godine. što se protumačilo kao da je Tramp navukao Vilijama na vrat, i to se i te kako osetilo.

Princ Vilijam bio je besan na Trampa.
i-Images, PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia 

Do posete nije došlo, ali su se ipak upoznali 2019. tokom njegove posete Engleskoj. Bivši predsednik je rekao da se "veoma lepo proveo", a divno je pričao o kraljici nakon njene smrti osmog septembra ove godine.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!