Slavni glumac Klaus Kinski, najpoznatiji po ulogama u filmovima Vernera Hercoga možda jeste tokom života nosio titulu čudnog i ekcentričnog umetnika, ali niko nije mogao ni da zamisli da se iza ogromnog talenta i briljantnog uma krije zločinac koji nije prezao ni od zlostavljanja rođene ćerke. 

Njegova najstarija naslednica Pola iznenadila je svet kada je 31 godinu nakon očeve smrti odlučila da otkrije najstrašnije tajne koje je skrivala od javnosti i progovori o detaljima zlostavljanja koja su započela kada je imala samo 5 godina.

Klaus kinski zlostavljao je ćerku.
Profimedia 

- On je počeo da me dira i ljubi otvorenih usta kada sam bila veoma mala, imala sam 5 ili 6 godina - rekla je Pola Kinski koja je takođe glumica i živi u Nemačkoj.

Ona je istakla da je godinama trpela nasilje, kako seksualno, tako i fizičko, a da su verbalne uvrede bile gotovo kao dobar dan. Njegovo ponašanje bilo je zastrašujuće, a za Guardian je iznela jezive detalje iz svoje prošlosti.

- Kao dete sam uvek držala jezik za zubima jer me je plašio. Bila sam zavisna od njega i njegove pažnje - i naglasila da joj je otac pričao da je njegovo ponašanje veoma normalno i da tu nema ničeg spornog i da očevi širom sveta rade to isto svojim ćerkama. Ona je sve to opisala do detalja u svojoj knjizi o ocu koji je preminuo 1991. godine od srčanog udara.

Ono što je otežavajuće u ovim tvrdnjama je to što je Klaus mrtav od 1991. godine, te je ove tvrdnje teško proveriti. Ipak, Pola, koja je i sama glumica, tvrdi da je sve ove godine živela u strahu da joj niko neće verovati, ali da je konačno došao trenutak da o svemu progovori.

- Izjedao me osećaj krivice. Osećala sam se kao da sam ga izdala i razočarala, mnogo sam plakala tada - i naglasila da je večito bila rastrzana između poriva da mu udovolji i da ga odbije.

- Napisala sam knjigu jer ne mogu više da gledam kako ga hvale i kako ga uzdiži iz godine u godinu, morala sam da reagujem - rekla je i osvrnula se na činjenicu da njegog oca smatraju glumačkim genijem i da je upravo iz tog razloga želela da objasni pravo stanje stvati i pokaže realnu sliku svog oca.

Rekla je i da nikada nije mogla da gleda filmove svog oca u kojima je obično glumio tirane, kriminalce i odmetnike.

klaus kinski je svoju ćerku uveravao da to svi očevi rade ćerkama dok ju je silovao.
Profimedia 

- Kada bih videla deo tih filmova, pomislila sam kako je on takav i privatno. I kako god, ja sam sve te stvari iskusila i to je istina - rekla je Pola.

Glumica je dodala da ima podršku i polusestre Nastasje Kinski, iako nikada nisu imale dublji odnos, i dodala da je njen pokojni otac pokušao da zlostavlja i nju. Nastasja je negirala da je i ona bila žrtva očevog seksualnog zlostavljanja, ali je priznala da ju je on maltretirao na druge načine, te da je jednom pokušao i da je seksualno napastvuje, ali da nije uspeo.

Pola je prekinula svaki kontakt sa ocem sa 19 godina, a kako kaže, kada je umro, nije osetila ništa.

- Kada je umro, majka, poznata pevačica mi je javila telefonski i ja nisam osetila ništa. Ni tugu ni mržnju - rekla je, ali i naglasila da želi da inspiriše druge žrtve zlostavljanja da progovore o svojim tamničarima jer "to je kao da ste dobili doživotnu robiju".

Podsetimo, Pola je rođena 1952. godine u Berlinu, a knjigu u kojoj govori o incestuoznoj vezi je objavila 2013. godine. Njena majka je tvrdila da ništa nije primećivala. Pola se bavi glumom i ima troje dece sa advokatom Volfgangom Hepnerom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!