Britanski mediji izveštavaju da je ovaj peh bio rezultat "kasne promene plana", te da su Škotsku trebali doći Hari i Megan zajedno.

Hari i Megan su prvobitno rekli da će zajedno otputovati u Škotsku, i to oko 13.38 – oko sat vremena nakon što je kraljevska porodica objavila da su lekari zabrinuti za kraljičino zdravlje.

Hari je zakasnio da se oprosti od kraljice Elizabete.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Međutim, oko 16:30, izvori bliski paru rekli su novinarima da Megan neće putovati sa suprugom u Balmoral. To je kasnije potvrdio Omid Skobi, novinar koji se smatra „prijateljskim“ prema kraljevskom paru.

Vodeća britanska nacionalna novinska agencija, objavila je u 16.39 sati da vojvotkinja od Saseksa neće putovati sa princom Harijem u Balmoral. Nije jasno da li je vojvotkinji od Saseksa kraljevska porodica rekla da ne dolazi ili je ona sama odlučila da se drži podalje, poput vojvotkinje od Kembridža. Kraljevski stručnjak je rekao da je mogući razlog to što se Megan ne bi osećala dobrodošlo.

Hari i Megan se nisu oprostili od kraljice.
GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia 

Hari zakasnio

Usled svih ovih dešavanja i menjana planova, princ Hari je zakasnio. Stigao je do svoje bake kraljice ubrzo nakon što je objavljena vest o njenoj smrti.

princ Hari pristiže u Škotsku na oprost od kraljice.
Stuart Wallace / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Podaci o letu pokazuju da je avion kojim je putovao vojvoda od Saseksa u to vreme još bio u vazduhu, a sleteo je na aerodrom tek 15 minuta kasnije. Tada je viđen u zadnjem delu automobila kako odlazi na kraljičino imanje, nešto posle 19 časova.

Potom je stigao u zamak u Balmoralu u 19 sati i 52 minuta, gde se pridružio ostalim članovima kraljevske porodice, piše "Dejli mejl" koji ističe da je Hari propustio priliku da se oprosti od Elizabete II kao i da on i njegova supruga Megan Markl gorko žale što nisu provodili više vremena sa kraljicom, naročito tokom poslednjih godinu dana.

Nakon vesti o smrti kraljice Elizabete II Hari je fotografisan tokom vožnje, kako drži ruku preko lica.

Očekuje se da će vojvoda, koji tuguje za svojom bakom, prisustvovati kraljičinoj sahrani, a verovatno će mu se pridružiti i Megan. Megan je propustila i sahranu princa Filipa 2021. jer je bila trudna sa svojom ćerkom, princezom Lilibet.

Poslednji put su Saseksi videli kraljicu u junu ove godine, usred proslave platinastog jubileja, kada su je prvi put upoznali sa svojom ćerkom Lilibet, koja je dobila ime po kraljičinom nadimku iz detinjstva.

MEGA / The Mega Agency / Profimedia, Shutterstock Kraljevska porodica je nakon smrti kraljice Elizabete II dobila novog kralja Čarlsa III.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!