Andreja Pejić postigla je za 31 godinu ono o čemu sanjaju mnogi.

Lepa manekenka proslavila je rođendan sa velikim osmehom na licu, a za sve ovo vreme uspela je da se probije u modnom svetu, bila je čak i muza Gotjea i Marka Džejkobsa... a jedno vreme gotovo da nije bilo revije koju nije nosila i naslovnice koju nije krasila.

Andrej Pejić bila je jedna od najuspešnijih manekenki sa ovih prostora.
OLIVIER BORDE / Bestimage / Profimedia 

Devojka koja je rođena kao Andrej, od samog početka je znala da je drugačija, i bilo je samo pitanje vremena kada će dopusti "pravoj sebi" da izađe "na površinu". 

Naime, Andreja je u svet modelinga ušla sa samo 16 godina, a pažnju svih privukla je najpre kao androgini model, noseći i muške i ženske komade. 

Rođena je 28. avgusta 1991. godine u Tuzli kao Andrej Pejić, a ona je po majci Jadranki Srpkinja, dok je po ocu Vladi Pejiću Hrvatica. Njeni roditelji razveli su se kada je ona imala pet godina. Odrasla je uz starijeg brata Igora. 

Tokom rata u Bosni Andreja je sa bratom, majkom i bakom Danicom pobegla u izbeglički kamp blizu Beograda. A zatim su se preselili u selo Vojska pored Svilajnca. Uprkos teškom detinjstu, Andreja je više puta isticala da je bila srećno dete, ali i da se uglavnom družila sa devojčicama. Oca je prvi put srela sa četiri godine. Njena majka je želela da deca imaju dobar odnos odnos sa ocem, zbog čega su po mesec dana svakog leta bili sa njim.

Andreja Pejić odrasla je sa majkom i bratom.
Serge Thomann / Avalon / Profimedia 

A onda je usledilo i NATO bombardovanje Jugoslavije, nakon čega je sa porodicom otišla u Melburn.

2014. godine promenila je pol, a gostujući u jednoj emisiji slavna manekenka otvoreno je progovorila o problemima sa kojima se suočavala, a potom i otkrila koji je bio njen najveći strah nakon što se odlučila na ovaj korak.

"Najviše sam se plašila kako će ljudi gledati na to. Često se to posmatra na trivijalan način, kao da sam to uradila zbog karijere", rekla je ona.

Andreja PEjić je promenila pol zbog sebe, a ne zbog karijere.
Christopher Peterson / Splash / Profimedia 

Sa 13 godina po prvi put je počela da eksperimentiše sa izgledom, pa čak i da farba kosu, a oblačila se drugačije od ostalih dečaka. Kako je i sama priznala, znala je oduvek da je drugačija, a to ju je nekada činilo nesrećnom. Zahvaljujući podršci roditelja i brata, ostvarila je svoje snove. Počela je da istražuje mogućnost promene pola, ali se za taj korak odlučiola mnogo godina posle.

Andreju je magazin FHM postavio na 98. mesto na listi 100 najseksepilnijh žena na svetu. Međutim, pošto Andreja tada još nije bila promenila pol, nominacija je povučena, a stiglo je i izvinjenje magazina.

Andreja Pejić je bila na listi 100 najseksepilnijh žena na svetu
Bumphre/StarPix / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Nakon toga, Andreja je pokušala i da se oproba u svetu glume. Tako je 2019. snimala je film The Other Me, a između snimanja i premijere filma putovala je svetom, a onda je 2020. usledio skandal koji joj je umalo okončao karijeru. Tada su je, navodno lažno, optužili za seksualno nasilje. Najgore od svega je bilo to što ju je optužila jedna od najboljih prijateljica.

"Ono što se dogodilo pre neki dan, mislila sam da u životu svom neću doživeti. Optužena sam da sam seksualno zlostavljala jednu ženu. U bilo kojoj drugoj situaciji, bilo kog drugog dana, smejala bih se ovoj blesavoj, čudnoj šali. Međutim, živimo u društvu gde svako na svakoga može da uperi prstom i preko medija ga optuži za uznemiravanje, uništi mu život i karijeru, što, priznaćete, već nije za šalu. Svi koji me poznaju, znaju da se predstavljam kao heteroseksualna žena. Pripadnice lepšeg pola nikada me nisu privlačile i nikada u tom smislu nisam imala želju da eksperimentišem. Da je situacija bila drugačija, ne bih operacijom promenila pol niti bih uzimala hormone koji su moj libido smanjili ispod proseka obične žene", napisala je svojevremeno Andreja Pejić na mrežama i dodala da je devojku koja ju je optužila za zlostavljanje volela kao sestru i da nije očekivala da će joj uraditi tako nešto.

Andreja Pejić bila je optužena za zlostavljanje.
Instagram 

Ipak, iako je uspela da skine ljagu sa svog imena, poslednje 2 godine Andreju je gotovo nemoguće videti u javnosti. U jednom trenutku je čak i konobarisala. Bavi se i prodajom vintidž stvari i fokusirana je na to da uspe u svetu glume, a koliko se promenila za sve ove godine, ukoliko ste propustili, pogledajte u galeriji u nastavku:

Pierre VERDY / AFP / Profimedia, Instagram Andreja Pejić nekad i sad

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!