Pre nekoliko godina producenti su ponudili Arnoldu Švarcenegeru da igra jednog matorog tipa koji je rešio da uzme lovu tako što će oteti dete od majke i odvesti ga ocu - svom bivšem šefu. Film, koji nosi naziv "Cry Macho", ipak nije snimljen. Ali, priča je zapala za oko devedesetogodišnjem Klintu Istvudu, koji je odmah zasukao rukave: produciraće, režirati i igrati u ovom ostvarenju. 

Iako je u popriličnim godinama, Istvud uživa neizmerno poverenje cele kinematografske zajednice. Klint je vlasnik četiri Oskara (dva za produkciju i režiju "Devojke od milion dolara", dva za "Neoprošteno"), ušao je u legendu kao prljavi inspektor Hari Kalahan, a i stvorio je antologijske filmove kao što su "Mistična reka", "Pisma sa Ivo Džime" i "Američki snajper". Uz sve to, on ima neverovatnu rediteljsku reputaciju: ostvarenja snima nerealno brzo, toliko dobro komunicira sa glumcima da scene snima iz jednom ili dvaput i uvek, ali uvek ostaje u okvirima zadatog budžeta. 

Zbog svega toga, kada je poželeo da sa 90 godina snimi novi film, niko ga nije neozbiljno shvatio. Poslednje ostvarenje koje je režirao i u njemu glumio bila je "Mazga" iz 2018. godine.

Još kao mlad, u filmovima o Prljavom Hariju, delovao je nezaustavljivo, ali stvarno niko nije mogao da pretpostavi da će tu reputaciju nositi baš toliko dugo.