Jolanda Hadid s razlogom važi za jednu od najzgodnijih baka na šoubiz sceni. Bivša manekenka i majka čuvenih manekenki Điđi i Bele Hadid ima 58. godina, ali i liniju kojom može da dokaže svoju karijeru.

Jolanda koja i sama nekada bila veoma uspešan model i te kako prati trendove i aktivna je na svim društvenim mrežama. Ipak, najviše pratilaca ima na Instagramu gde objavljuje svoje fotografije, kako nove slike, tako i one iz mlađih dana kada je krasila brojne naslovnice svetskih magazina.

Mnogi se slažu da je ona jedna od najzgodnijih baka, jer izgleda neverovato u šestoj deceniji života. Paparaci često imaju priliku da je snime tokom obavljanja dnevnih aktivnosti, a ono što je sigurno jeste da ova baka nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

jolanda hadid snimljena na ulicama njujorka
RMBI / LESE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Inače, Jolanda Hadid je bila ponata i kao rijaliti zvezda. Učestvovala je u rijalitiju "The Real Housewives Of Beverly Hills". Iza sebe ima dva braka i troje dece.

jolanda hadid važi za najzgodniju baku
Instagram 

U braku sa Mohamedom Hadidom, ocem Bele i Điđi Hadid, bila je od 1994. do 2000. godine. Nakon toga se venčala sa Dejvidom Fosterom sa kojim je bila od 2011. do 2017. godine. Pored ćerki ima i sina Anvara koji se takođe bavi manekenstvom.

Jolandu su inače mediji prozvali "majka iz pakla", a sve zbog ponašanja prema svojoj deci.

Naime, na jednom snimku iz pomenutog rijalitija, zabranila je Điđi da se bavi odbojkom, kako se ne bi "raširila", ali i da je mislila da joj je ćerka lezbijka jer je non stop nosila košarkaške dresove.

- Moraćeš da napraviš izbor - rekla je Jolanda Điđi.

- Manekenstvo je moj posao, a odbojka ono što volim - branila se Điđi.

- Odbojka je muževan sport, a manekenstvo je ženstveno - komentarisa je Jolanda i dodala, da "ponekad moramo da se odreknemo stvari koje volimo", rekla je.

Budući da se Jolanda vodila teorijom da "Pariz voli mršave devojke", svojim ćerkama je branila da jedu koliko su želele. Govorila im je da mogu da izaberu jedan dan u kome će prevariti svoj način ishrane, ali ako se ugoje, niko ih neće pozvati na reviju.

Osim toga, Jolanda, za razliku od mnogih roditelja, nije želela da njene ćerke "gube vreme na školovanje". Prema njenim rečima, "manekenstvo je mnogo isplativije".

Điđi je u svet mode ušla kad je imala samo dve godine, radeći kampanju za "Guess".

Bela je bila sportski tip i želela je da ide na Olimpijske igre kao jahač konja, ali njen san se završio kada je otkrila da ima Lajmsku bolest. Ipak, uz pomoć svoje lepote, sestrine slave i "golišavih haljina", i ona je uspela da se probije u svetu mode i da jako brzo stane rame uz rame sa starijom sestrom.

jolanda hadid sa partnerom
J Mayer / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Jolanda joj je tada poručila: "Manekenstvo ili sport - ti biraš".

Sestre kažu da je njihova majka najbolja na svetu, i da ih je naučila kako da steknu sve ono što imaju danas. One su joj zahvalne, iako su imale mnogo restrikcija u detinjstvu i tokom odrastanja.

Dok pojedini misle da Jolandini postupci opravdavaju nadimak "majka iz pakla", drugi misle da nije imala lošu nameru. Ipak, jedno je sigurno - uspela je u onome što je naumila. 

Shutterstock, Veeren Ramsamy-Christophe Clovis / Bestimage / Profimedia Majka slavnih manekenki nosi nadimak mama iz pakla

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!